Missguideds nya reklamkampanj utmanar skönhetsideal – se de hyllade bilderna här

Missguided vill vidga betydelsen av begreppet skönhet. I en ny kampanj låter de modeller med ärr, albinism och hudsjukdomar ta plats.

Det är klädmärket Missguided som återigen står upp för alla kvinnors rätt att känna sig vackra. De har även tidigare använt sig av normbrytande modeller för att utmana modebranschen till att bli med inkluderande.

Den här gången gör man det med kampanjen #InYourOwnSkin. Sex kvinnor med olika hudfärg och storlekar syns på bilderna i kampanjen – och inte bara det. Flera av modellerna visar upp drag vi är mindre vana vid att se på modeller, som stora ärr eller hudsjukdomar.

Läs mer: New Yorks mest inkluderande visning kommer göra din dag

Isabella Fernandes, 19, är en av modellerna. Efter en brand för två år sedan har hon stora brännskador på delar av sin överkropp.

– Mitt mål är att kvinnor som ser annorlunda ut ska kunna vara med i alla typer av kampanjer, så att även det kan tillhöra det normala, berättar hon för Shape.

Mariana Mendes, 24, är en annan av modellerna – hon föddes med ett stort födelsemärke i ansiktet, och driver idag ett Instagramkonto där hon uppmanar kvinnor att acceptera sina kroppar.

Polly Ellens har fräknar över stora delar av sin kropp och jobbar som modell på heltid.

– Vi måste få kvinnor att stötta andra kvinnor, berättar hon i en intervju.

Beth Brice har psoriasis, vilket lämnar röda, flagande fläckar över hennes kropp.

– Om du kan acceptera och älska dig själv, så är du vacker i mina ögon, säger hon.

Maya Spencer-Berkeley lider av den ärftliga sjukdomen Epidermolysis Bullosa, som ger blåsbildningar på huden över hela kroppen. Hon är också kroppsaktivist och jobbar som modell.

Modellen Joanne Dion är född med albinism, vilket innebär att hon saknar pigment i hud och hår. Hon vill uppmuntra till en ny och mer inkluderande syn på skönhet.

– Jag är helt orädd och ber aldrig om ursäkt för den jag är.

 

Artikeln publicerades först på MåBra.

Källa: Shape  Foto: Instagram/@missguided