Paris AW/09, Stella McCartney: Futuristisk spets och avskalad perfektion

Stella McCartney A/W 2009.

Stella McCartney A/W 2009.

Ovationerna har redan haglat över Stella McCartneys höstkollektion som visades i Paris. Nu har hon tagit ut svängarna, utan att förlora sin stilrena identitet. Och som kontrast till det avskalade sticker fetischstövlarna ut som skön rockerkontrast.

Av Charlotta Flinkenberg

NYCKELORD: Präglade skinntights, avskalat, oversized kavajer, fetishstövlar i lack/läder/mocka, futuristiska spetsinslag, kraglösa jackor med 3/4-delsärm, smala skärp utanpå ytterplagg.

Med undantag för de hundtandsmönstrade poloklänningarna måste jag säga att det här är en av Stellas vackraste höstkollektioner någonsin. Och även om jag inte är så förtjust i spets för egen del är jag förundrad och imponerad över det raffinerade och fullständigt nydanande sätt hon lyckas få in spetsmaterialet bland sina edgy och rockdotter-coola plagg. När hon enbart får jobba med det avskalade, som blivit hennes signum, så är det så genialiskt att håret reser sig på armarna. Ingredienser som siden, chiffong och styvt ullmaterial i kombination med mjuka linjer och perfekt kapade längder gör att basplaggen aldrig blir tråkiga, men däremot tidlösa. Fetischstövlarna har vi sett förr, men sällan har de gjort sig så bra i ett sammanhang som denna kollektion.

[nggallery id=158]