Plus size-modellen Ashley Graham: "Strunta i alla löjliga klädregler!"

Ashley Graham är plus size-modellen som gör succé världen över. I en intervju berättar hon om glädjen över att flera kedjor gör kläder för alla storlekar.

Länge har budgetkedjor kritiserats för att bara ha vissa plagg i större storlekar, men just nu presenterar flera märken nya kollektioner med en större bredd storlekar. Bland annat har Lindex presenterat sin höstkollektion som vinkar farväl till tidigare Generous-avdelningen och välkomnar större storlekar i det ordinarie sortimentet.

Ansikte utåt för kollektionen hösten 2016 är plus size-modellen Ashley Graham, som gläds åt storlekarna i en intervju med Lindex.

Hur tycker du att modevärldens syn på mångfald ser ut för tillfället?

– Vi lever i en era av olika ideal. Vi ser mer och mer mångfald i media, i tidningar och i Hollywood. Fler vill visa mångfald i sina kampanjer. Vi har kommit långt på vägen, men det finns fortfarande fler framsteg att göra.

Hur har klimatet för plus size-mode förändrats genom åren?

– Enligt min åsikt har inte plus size-mode tidigare uppmärksammats lika mycket som övrigt mode. Det har inte funnits så många klädalternativ för kurviga kvinnor. Nu har kedjorna börjat lyssna på sina kunder och erbjuder design i större storlekar. Oavsett storlek ska du ha möjlighet att shoppa mode som får dig att känna dig vacker och självsäker.

Ashley är en av modellerna för Lindex höstkampanj 2016.

Ashley är en av modellerna för Lindex höstkampanj 2016.

Lindex breddar sitt urval av storlekar och inkluderar sina större storlekar i de vanliga kollektionerna. Vad tycker du om det?

– Jag tycker att det är fantastiskt. Jag är inte ett fan av etiketter, och jag tycker verkligen inte att en siffra på en klädlapp ska definiera en kvinna.

Vilka tips vill du ge till tjejer i större storlekar?

– Strunta i löjliga regler. Ha på dig vad som får dig att känna dig bekväm och självsäker. Känn inte att du ”inte kan bära vita byxor” för att någon tidning skrev så för flera år sedan. Försök alltid att testa olika storlekar innan du hoppar över ett plagg för att du inte tror att det passar. Jag testar alltid min storlek, en mindre och en större.

Vad är du gladast över i ditt liv?

– Det faktum att jag inte bara har välsignats med en framgångsrik karriär som modell, utan också att jag kan göra inverkan på så många kvinnor, till och med män, som kallar mig för sin förebild.

Ashley Graham är aktuell i Lindex höstkampanj för 2016 som släpps i sin helhet i butik och online den 22 september.

Läs även:
Fyra plus size-modeller att hålla koll på under 2016
Jonas Hallberg rasar mot fejkade plus size-modeller
Ashley Graham släpper badkollektion i större storlekar

Foto: Lindex