solglasögon ansiktsform

Guide: Så väljer du rätt solglasögon efter din ansiktsform

Solglasögon är en praktisk accessoar som många gärna använder året runt, men att hitta rätt modell som passar just din ansiktsform är inte alltid det lättaste. Baaam guidar dig till rätt köp!

Det finns en djungel av olika solglasögon i diverse former och färger att välja mellan. Men vilka solbrillor som gör sig bäst på just dig hänger på din ansiktsform. Har du ett ovalt, fyrkantigt eller hjärtformat ansikte?

Oval ansiktsform

Om du har en oval ansiktsform så passar du princip i alla typer av solglasögon. Du kan testa fritt och köpa vilka bågar du önskar, oavsett om de är rektangulära, stora, runda eller i cat eye-modell. Grattis!

beyonce

Beyoncé har en oval ansiktsform.

Fyrkantig ansiktsform

Om du har ett fyrkantigt ansikte så har du en tydligt markerad käklinje och en ganska hög panna. Du passar absolut bäst i runda eller ovala solglasögon eftersom dessa mjukar upp dina drag och får ditt ansikte att se mer avlångt ut.

angelina jolie

Angelina Jolie passar bra i pilotmodellen.

Hjärtformad ansiktsform

Om du har en ganska bred panna och ett ansikte som smalnar av nedåt kinderna och käkbenen så har du ett hjärtformat ansikte. Ett par solglasögon kan hjälpa till att jämna ut ditt ansiktes proportioner – men du borde satsa på modeller med ljusare och tunnare bågar.

kendall jenner

Kendall Jenner satsar på smalare bågar som passar hennes hjärtformade ansikte.

Läs även:
30 snygga reaköp för under 300 kronor
DIY: Så gör du egna jeansshorts (knepen som funkar!)
Snyggaste strandmodet till sommaren 2016

Foto: IBL