Reafynda vårtrenderna redan nu!

Paul Smith, Chloé och D&G - spring/summer 2012.

Paul Smith, Chloé och D&G - spring/summer 2012.

En ny modesäsong står i farstun och stampar. Passa på att våruppdatera din garderob med smarta reafynd. Baaam guidar till trenderna du bör hålla utkik efter!

 • Vita skjortan
  Vita plagg i olika material och nyanser är en garanterat bra investering inför våren. Det viktigaste plagget är en vit skjorta, och har du tur hittar du en ärmlös eller en med kort ärm. Är du sykunnig så klipper du annars lätt av ärmen och fållar kanterna så får du vårens heta ärmlösa skjorta. Kate Bosworth har redan anammat trenden. (Se nedan.)
 • Vida byxan
  Svepande vidd i maxikjolar, klänningar och framförallt byxor fortsätter vi att se till våren. Spana efter lite tunnare lyxigare material på de vida byxorna. Du kan till och med kliva in på underklädesavdelningen och kika bland nattplaggen, där kan göra fynd som kan användas längre fram i vår och sommar.
 • Tantscarfen
  Satsa på en sidenscarf i klassiskt Ibiza-lyx-tantmönster. Den kan lätt förvandlas till ett skärp eller en topp (om den är tillräckligt stor) med hjälp av några knutar och lite fix. För den riktigt händiga: sy ihop flera scarves till en tunika, strandklänning eller kjol.
Marc Jacobs och Acne - spring/summer 2012.

Marc Jacobs och Acne - spring/summer 2012.

 • Collegetröjan
  Den figurnära och välsittande collegetröjan är en odödlig klassiker som också går hand i hand med vårens sporttrend. Hittar du en mintgrön, en färg som ingår i vårens pastelliga färgpalett, ska du se det som en jackpot!
 • Kepsen
  Sportinfluenserna är många i vår både på material, snitt och detaljer. Kepstrenden som vi sett i höst fortsätter nästa säsong och breder ut sig ytterligare. Ett lätt sätt att haka på sportmodet, dessutom perfekt om du har en dålig hårdag.
 • Silveraccessoarer
  Leta efter väskor, klumpiga stela armband och halsband i silver. Supertjusigt till en helvit outfit i vår.
Chanel och Hermès - spring/summer 2012.

Chanel och Hermès - spring/summer 2012.

Baaams webbredaktör Rose-Marie Söderlund tipsar hur du fyndar på nätet:

 • Håll koll på när webbshopparna startar sina reor och var ute i god tid. Godbitarna försvinner alltid först.
 • Många desigshoppar har speciella sidor där de rear ut tidigare kollektioner. Kolla till exempel på Theoutnet.com och Mrsoutnet.com.
 • Tänk kvalitet framför kvantitet. Lägg hellre dina pengar på en tidlös väska i äkta skinn än tio plagg från budgetkedjan.

Läs även: Baaams stora guide till webbshopping.

Kate Bosworth i vårens heta ärmlösa skjorta!

Kate Bosworth i vårens heta ärmlösa skjorta!

Av: Hulda Andersson Foto: Antoni Ruiz Aragó