Den rosa klänningen med puffärm från H&M syns överallt på Instagram just nu

Här är klänningen som ”alla” bär just nu (+ 7 liknande varianter!)

En rosa klänning med puffärm har tagit sociala medier med storm. Baaam vet var du köper det omåttligt populära plagget – och listar sju liknande varianter.

Vi ser den överallt just nu. Ja, plötsligt har den blivit ett lika frekvent inslag på Instagram som bananbröd eller en rosa sommarhimmel. Har du varit aktiv på sociala medier, låt oss säga en enda gång, de senaste veckorna har du garanterat sett den. Vi talar såklart om den rosa klänningen från H&M som sitter på var och varannan influencer just nu.

Du vet, den långa bomullsklänningen med puffärm och fyrkantig ringning med smock. Det voluminösa plagget har kommit att bli ett så pass populärt fotoobjekt att det tillägnas egna trådar på Twitter.

Medan vissa verkar vara rätt trötta på klänningen vid det här laget, har andra – uppenbarligen många – förälskat sig i den. Och för dig som känner likadant kan vi meddela två saker: 1. Den är billig som tusan! Och 2. Den finns i skrivande stund fortfarande kvar i flera storlekar.


Samma klänning har även lett till en viss debatt, just på grund av det låga priset. Kritik har bland annat kommit från den svenska designern Camilla Thulin, som ifrågasätter att ett plagg i ekologisk bomull kan vara så billigt.

Till Aftonbladet svarar Jeanette Mattsson från H&M:s pressavdelning på kritiken:

– Alla våra produkter är tillverkade med omsorg och hänsyn till både miljön och de människor som producerar dem. Det är tyvärr en vanlig missuppfattning att prisvärda kläder innebär dåliga arbetsförhållanden och låga löner. Många varumärken delar leverantörer och fabriker, vilket leder till att textilarbetare får samma lön oavsett vilket varumärke de producerar för och oberoende av vad prislappen är i butik. Ett högre pris i butik påverkar alltså inte textilarbetarens lön.


Här köper du den populära klänningen

Skriker din garderob efter en egen hittar du länk till klänningen nedan. Vi har dessutom samlat sju liknande varianter i somrigt rosa – för dig som bara inte kan få nog (eller inte hann få tag i originalet i rätt storlek).

Här kan du läsa mer och klicka hem den populära klänningen från H&M. (reklamlänk från Adtraction)


Sju liknande klänningar i rosa

Liknande rosa klänning med puffärm, fast i kortare modell, också från H&M. Läs mer och shoppa den här. (reklamlänk från Adtraction)

Blommig klänning med puffärm, från & Other stories. Här kan du klicka hem den. (reklamlänk från Adtraction)

Rosa, voluminös klänning i strukturerat tyg med puffärm, från Na-kd. Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Tradedoubler)

Rosa klänning i midilängd med puffärm, från H&M. Här hittar du den. (reklamlänk från Adtraction)

Rosa klänning med v-ringning och volanger, från Gina tricot. Här kan du läsa mer och klicka hem den. (reklamlänk från Tradedoubler)

Rosa klänning i oversize-modell med krage och volanger, från Glamorous. Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Awin)

Spetsklänning i midilängd med volangkant nertill, från Selected Femme. Läs mer och köp den här. (reklamlänk från Awin)

Foto: Instagram

Här hittar du fler shoppingtips:

Earcuffs är sommarens trendigaste smycke – 13 fina köp

Snygga sommarplagg i blått som vill hoppa in i din garderob

Sommarens finaste omlottklänningar – för alla plånböcker

Dressade shorts att bära när du vill känna dig uppklädd