Så får du dina strumpbyxor att hålla hela kvällen

strumpbyxor går sönder

Glöm trasiga strumpbyxor!

Säsongen för svarta strumpbyxor är här – och tiden för maskor likaså. Baaam har knepen som gör att dina strumpbyxor håller längre!

1. Handskar eller vantar

Ta på dig ett par handskar eller fingervantar när du ska ta på dig strumpbyxorna. Knepet gör att du slipper maskor orsakade av vassa naglar.

2. Lägg dem i frysen

Knepet kan tyckas vara märkligt – men det fungerar verkligen! När du ska använda strumpbyxorna för första gången, skölj dem med kallt vatten och krama ur. Lägg dem sedan i en plastpåse i frysen över natten, och ta ur dem på morgonen. Låt dem tina i rumstemperatur, och vips, så håller de mycket längre. Varför är aningen oklart – men vi lovar att det fungerar!

3. Tvätta rätt

Ta hand om strumpbyxorna när de ska in i tvättmaskinen. Använd med fördel samma tvättpåse som du använder till dina bh:ar för att undvika maskor och revor i tvättmaskinen.

4. Spraya

Spraya delar på strumpbyxorna som brukar få maskor med hårspray. Strumpbyxorna blir starkare där du har sprayat och det minskar risken för hål. Kom ihåg att upprepa efter tvätt.

5. Nödknepet

Klassikern med genomskinligt nagellack funkar varje gång. Ha med dig ett underlack i väskan när du går ut och dutta kring maskan i strumpbyxorna om du får ett hål. Knepet gör att maskan inte blir större.

6. Om de faktiskt är helt trasiga

Har strumpbyxorna gått sönder? Behåll dem! Ett tips är att rengöra skärmar, till exempel tv:n eller datorskärmen, med dem, eftersom nylonstrumpbyxor är statiska och drar till sig damm.

Läs även:
Lista: Modemissarna du inte vet att du gör
Tips! Så hittar du rätt storlek på bh:n (en gång för alla!)
11 skönhetsmissar som får dig att se äldre ut

Av: Cassandra Lindblom

Foto: All Over Press