Stiltips till nyårsafton

Så får du till en snygg nyårslook utan att köpa nytt

Du behöver inte shoppa nytt för att hålla stilen på nyårsafton. Baaam guidar dig till en stilsäker och festlig nyårslook med det du redan har i garderoben.

Festsäsongernas festsäsong är igång och årets sista dag är snart här. Vill du inte eller har du inte hunnit shoppa något nytt till nyårsafton? Inga problem. Ta en titt i garderoben (ja, din egen garderob). Vi vågar lova att du får till en snygg look – kanske till och med en ny favoritlook – med det som finns i den.

Låt ett glittrande hårspänne göra jobbet, testa nya kombinationer och våga missmatcha – här är fem enkla knep för att få till en snygg festlook med det du redan äger.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2019: Allt om säsongens största trender

Satsa på accessoarer

Du har garanterat hört det förr, men vi säger det igen – det är accessoarerna som gör jobbet! Sätt ett skärp i midjan för att skapa en ny siluett på din favoritklänning, eller bär en smal scarf runt halsen för att addera något extra till din outfit. Ett hårspänne eller ett par stora örhängen (här hittar du trendigaste köpen just nu) ger nytt liv till din gamla blus. Att jobba med detaljer på det här viset tillför mycket till helhetsintrycket.

Färgmatcha

Den monokroma looken har varit på tapeten i flera säsonger, och modegudarna har nu kommit överens om en enhetlig färg är nyckeln till en outfit som ser genomtänkt ut. Det där med modegudarna kanske inte är helt sant, men att satsa på en och samma färg från topp till tå är det enklaste du kan göra för att sätta stilen. Åtminstone om du frågar oss. Vill du inte gå all in på det monokroma, färgmatcha skor med väska. Har du en blå blus i garderoben som du älskar att bära, lyft den med ögonskugga i samma nyans.

… Och missmatcha

Nu börjar det riktigt roliga! Våga missmatcha färger när du sätter ihop din outfit. Du minns väl hur länge vi levde i tron att rosa och rött inte gick att bära ihop? Vad hände? Någon testade det, det blev en trend och i dag är det en given färgkombination i garderoben. Genom att mixa färger och mönster skapar du en lekfull look som passar såväl festen som på kontoret.

Testa nya kombinationer

Bär kavajen över klänningen, ta på dig hoodie över kjolen eller matcha kostymbyxan du annars bär till jobbet med en festlig body. Prova att ta på dig plagg du vanligtvis inte bär ihop. Det får dig att se dina kläder på ett nytt sätt, och de känns nästan som nya. Du kommer dessutom få ut så mycket med av din garderob – utan att lägga en enda krona på shopping. Hej mindre konsumtion!

Låt sminket ta plats

Okej, festen närmar sig och klädkrisen är ett faktum. Inte ett enda plagg i garderoben känns rätt. Vad gör man? Vårt svar stavas smink. Javisst, flytta fokus bort från kläderna (som bara trilskas) till necessären. Ge nytt liv till en enkel svart klänning, med snygg make up. Vad skriker mer fest än ett klarrött läppstift, en maffig eyeliner eller en skimrande highlighter? Inget.

Läs mer:
33 färgglada looks som bevisar att din garderob är alldeles för svart
Solresa i vinter? Här är badkläderna att packa med
Trendiga pärlörhängen – här är tolv fina köp
Från väduren till fiskarna – 15 fina smycken med stjärntecken

Foto: IBL/Mondadori