vad kostar hermes birkin

Så lyckas du köpa en Hermès Birkin-väska

Vad kostar en Hermès Birkin-väska – och hur lyckas man egentligen köpa en? Den frågan tog sig reportern Stacey Vanek Smith på att svara, och svaret var förvånande.

Hur lyckas man egentligen köpa en Hermès Birkin-väska? Den ikoniska väskan syns sällan i Hermès butiker, och oftast får potentiella kunder höra att det är en lång väntelista för att köpa väskan. Men det ska finnas ett sätt att smita före i kön (även om du inte är kändis) och lyckas köpa Birkin-väskan, som kostar från cirka 80 000 kronor och uppåt.

Hermès birkin bag 2016

En Hermès Birkin-bag kostar från 80 000 kronor och uppåt.

Amerikanska podcasten Planet monkey har kartlagt hur du köper en Birkin-väska, och resultatet var aningen förvånande. Det går att smita före i kön, men smakar det så kostar det (väldigt mycket). Reportern Stacey Vanek Smith följde Michael, som är en trogen kund hos modehuset.

hermes väska kostar 2016

Baaam avslöjar knepet som gör att du kan köpa en Hermès Birkin-väska.

Det var när Michael spenderade hundratusentals kronor på lyxmärket, som butiksbiträdet plockade fram dyrgripen från lagret, och lät honom slippa väntelistan.

Relaterat: Sex saker du inte visste om Hermès

”Hon kom ut med en stor orange låda – en Birkin-väska. Sedan lät hon honom köpa den för 160 000 kronor. Michael hade råkat knäcka koden – om du köper en massa dyra saker i Hermès-butiken först, och sedan avslappnat fråga om en Birkin-väska, så kommer du få den”, säger reportern i podcasten.

Så, det går alltså att köpa sig förbi kön – om du har råd.

Läs även:
Så mycket kostar designerväskorna i butik
Så mycket kostar armbanden du drömmer om
13 lyxiga designerväskor att fynda på på rean

Lyssna på hela avsnittet här nedanför!

Foto: Mondadori, IBL