nyårsoutfit 2017

Så påverkar din nyårsoutfit hela ditt nästa år

Har du klädkris inför nyårsafton? Då är det hög tid att lösa den, menar forskare, eftersom kläderna du skålar in nästa år i kan påverka hela ditt 2017.

Kläder påverkar dig mer än du tror, menar forskare, som har gjort en studie kring hur ditt klädval på nyårsafton speglar vad du vill åstadkomma under det kommande året. Så om du inte har valt den perfekta outfiten till nyår ännu är det hög tid att göra det, eftersom det du bär vid tolvslaget faktiskt skulle kunna påverka hela ditt nästa år.

”Våra kläder påverkar oss mer än vad vi förstår”, säger psykologen Lawrence D. Roseblum till Glamour. Forskarna förklarar nämligen att vad du har på dig går att koppla direkt till hur du mår och vilka mål du sätter upp för nästa år.

nyår outfit 2017

Vad du har på dig på nyår kommer att påverka ditt nästa år – enligt forskare.

Hans poäng är att modifiera din nyårsoutfit efter vad du vill åstadkomma under nästa år. Om du till exempel vill bli befordrad på jobbet kan en mer striktare look med pennkjol vara att föredra framför en glittrig nyårsblåsa. Och om du vill bli mer bekväm i dig själv ska du hellre bära kläder som är sköna att ha på sig – till exempel dina favoritjeans. Har du tänkt satsa mer på träning ska en partytopp med ett par tighta leggings funka bäst.

”Tänk på dina nyårslöften och försök anpassa din nyårsoutfit efter det”, avslutar han sitt resonemang.

I vanlig ordning kan det vara klokt att ta studien med en nypa salt – men känna sig snygg och självsäker på nyår har ju aldrig skadat någon.

Behöver du klädinspiration till nyår? Klicka in i bildspelet här nedanför och se 25 snygga nyårsklänningar att shoppa på mellandagsrean!

Foto: Mondadori, IBL