Så undviker du ont i ryggen av platta skor

Converse och andra tygskor är trendigt på våren, men de populära platta skorna kan faktiskt ge dig både ont i ryggen och skada din hälsa.

Våren är nästan direkt synonymt med Converse, tygskor, ballerinaskor och andra flats – och visst är det snyggt? Men platta skor kan, om du använder dem för ofta, skada din hälsa. Bland annat är värk i fötter, knän, höfter och rygg vanligt hos personer som går i platta skor för ofta. I värsta fall kan platta skor orsaka hälsporre och inflammationer.

Problemet med platta skor är att de inte har någon klack överhuvudtaget, vilket gör att du belastar fötterna på fel sätt. Den perfekta klacken, enligt experter, är mellan en och tre centimeter hög, vilket gör att hälsenan inte ansträngs.

platta skor ont i ryggen

Se upp för platta skor – det kan vara anledningen till ont i ryggen.

Men om dina favoritskor råkar vara platta så finns det en rad tips att nyttja för att slippa ont i ryggen och andra problem. Experter rekommenderar en ilägg i skorna som höjer upp hälen en aning. Använder du skorna dagligen och går och står mycket under dagarna kan du istället vända dig till en fotspecialist som gjuter en iläggsula specialgjord efter just dina fötter.

Läs även:
Vita jeans som inte kan bli fläckiga har blivit verklighet
Vårskor 2016: 25 klackar du vill ha redan nu
Så lång tid tar det att spara till en Chanel Boy Bag (vi har räknat!)

Foto: All Over Press