Så mycket kan du tjäna på att sälja vidare plaggen från Kenzo x H&M

Har du tänkt lägga vantarna på plagg från H&M:s designsamarbete Kenzo x H&M? Det kan du tjäna stora pengar på.

I morgon släpps Kenzo x H&M, H&M:s designsamarbete för i år som redan har gjort stor succé världen över. Trycket väntas bli enormt, likt tidigare år, både online och i butik.

I Sverige släpps kollektionen i utvalda butiker i Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala klockan 09.00 och redan klockan 08.00 kan du shoppa kollektionen online. Och om du lyckas köpa plagg från kollektionen, men i fel storlek, kan det vara smart att sälja dem vidare på sajter som Blocket och Tradera.

Relaterat: Klädmärkena som säljs dyrast på Tradera – se hela listan

kenzo x hm blocket

Det kan vara smart att sälja vidare Kenzo x H&M på Blocket och Tradera.

En sammanställning från Tradera visar att det finns stora pengar att tjäna på att sälja vidare Kenzo x H&M-plagg, åtminstone om man ser till hur trenden har sett ut tidigare år.

– Det finns ett oerhört sug för designerplagg i begränsad upplaga. Många av våra kunder bor inte i storstäderna och tack vare Tradera får de möjlighet att ta del av dessa eftertraktade plagg, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Visste du att? Så slipper du köa för Kenzo x H&M – men får plaggen ändå

Men även om det går att köpa plaggen på andrahandssajter så landar prislappen långt högre än vad den gör i butik. Rekordet på Tradera var en pårlbroderad klänning från förra årets Balmain-samarbete som kostade 14 500 kronor efter auktionen. Originalpriset var 4499 kronor i butik.

De fyra senaste designsamarbetena är Marni, Isabel Marant, Alexander Wang och Balmain. Och att plaggen har sålts dyrare och dyrare second hand är tydligt. Det dyraste priset från Marni såldes på Tradera för 2600 kronor. Plagg från Isabel Marant och Alexander Wang såldes vidare för som högst cirka 3200 kronor.

Läs även:
Caroline Sandström listar bästa köpen från Kenzo x H&M
Så mycket kostar alla plagg från Kenzo x H&M
Så tycker modeprofilerna om Kenzo x H&M

Foto: H&M