Klicka hem din outfit direkt på Instagram med nya shopping-funktionen

Har du någon gång skrollat förbi en fantastisk outfit på Instagram och velat klicka hem den direkt? Nya tjänsten Instagram shopping låter dig göra just det.

Läs mer: Har du koll på vårmodet? Vi guidar dig bland trenderna

Av: Sofia Börjesson

För några dagar sedan lanserade Instagram den nya funktionen Instagram shopping i Sverige. Den innebär att modemärken och andra annonsörer kommer att kunna tagga sina bilder med prislappar som går att klicka på för att få mer information om produkten och där det även finns en köpknapp. Därigenom ska det bli lättare för användarna att handla via Instagram.

– Tidigare har Instagram fungerat som ett skyltfönster för kedjans e-handel. Nu kan kunderna köpa produkterna direkt i skyltfönstret, säger Johnas Liljegren, industry manager på Facebook, till Market.

Läs mer: Solsemester? 30 snygga bikinis och baddräkter att packa med

Mest uppskattad har Instagram shopping blivit för de som köper och säljer mode. Det förklarar Instagram genom att målgruppen är flitiga Instagram-användare, men också genom att produkterna är lätta att marknadsföra i kanalen. Bilder med köpfunktionen är markerade med en liten väska i övre högra hörnet. Klicka på bilden för att få upp information om priser och produkter.

Den nya funktionen testades för första gången i USA 2016, och tidigare i år anslöt sig även Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Brasilien, Australien, Italien, Kanada och Spanien. Tisdagen den 24 april lanserades Instagram shopping i Nordens alla länder, förutom Island.

Källa: Market, Dagens media, Breakit
Foto: Skämpdump Instagram, Mondadori