fashion week new york fakta

Sju fascinerande fakta om New York Fashion Week

New York Fashion Week är i full gång på andra sidan Atlanten och CHIC har luskat fram sju fascinerande fakta, som gör att svenska modeveckan känns ganska futtig.

New York Fashion Week är en av de största modeveckorna världen över. I sju dagar visar designers upp sina nästkommande kollektioner för flera hundratusentals besökare. Och det är inte bara modeveckan i sig som är imponerande – runtomkring sker ett enormt jobb som involverar astronomiska siffror och summor.

Relaterat: De får sitta front row på New York Fashion Week

Kolla in bildspelet här nedanför för sju fascinerande fakta om New York Fashion Week!

Klicka vidare och läs sju spännande fakta om New York Fashion Week!

1. Det sägs att designers lägger omkring 1,4 till 6,8 miljoner kronor på en enda visning under New York Fashion Week. Och hur lång är en visning? Nja, cirka en kvart från start till slut.

2. A-kändisar är åtråvärda gäster front row, och är visningen inte tillräckligt intressant för stjärnorna kan du betala dem för att komma. Vissa lägger uppåt 700 000 kronor på att en specifik stjärna ska sitta längst fram när de visar upp sin kollektion, med andra ord ungefär hälften av vad andra lägger på hela sin show.

3. New York Fashion Week är en riktig guldgruva för restaurangägare. FashionUnited har gjort en uträkning där man uppskattar att restaurangbranschen får en ökad omsättning med ungefär 1,3 miljarder kronor under själva modeveckan.

4. Sociala medier är hett när det kommer till modeveckan. I skrivande stund har den officiella hashtaggen #nyfw använts över 3,1 miljoner gånger.

5. Ungefär 125 000 personer besöker visningarna sammanlagt, men en uppskattning som sajten WhoWhatWear gjort visar att närmare 2 miljoner ser visningarna online efteråt. Det är vad vi kallar bra marknadsföring!

6. Det finns många gäster som ALLA vill ha på just sin visning, men det finns sju kategorier som man listar stjärnorna i.

7. Förra året fick de uppladdade bilderna, relaterade till modeveckan i New York, totalt över 10 miljoner likes.

Foto: Mondadori