Fyra smarta budgetköp – och fyra du absolut ska undvika

Fyra smarta budgetköp – och fyra du absolut ska undvika

Vi älskar att fynda på budgetkedjor. Satsar du på rätt plagg kan du göra riktigt bra kap, men det kan också lätt bli fel. CHIC listar bästa och sämsta budgetköpen!

Att shoppa på våra favoriter när det kommer till prisvärda budgetkedjor är underbart på flera plan. Inte minst för att det möjliggör shopping utan att du känner dig ruinerad efteråt.

Men det finns några saker du bör veta för att inte behöva slänga plaggen efter att ha använt dem bara några gånger. CHIC listar fyra riktigt smarta budgetköp samt fyra plagg du bör undvika att handla på de billiga kedjorna. Kolla in bildspelet nedan!

Tips! Här är det billigast att köpa en Louis Vuitton-väska just nu

Bläddra i bildspelet för att se vilka plagg som är smartast att köpa billigt, och budgetköpen att undvika.

Medan det är värt att investera i en dyrare variant och bättre kvalité när det kommer till skinnjackor, är konstgjord mocka från en budgetkedja nästan identisk med äkta vara. Dessutom brukar den vara lättare att rengöra! När det kommer till mocka kan du alltså mer än gärna spara en slant.

Vita och svarta plagg tenderar att tappa färgen efter några tvättar om du handlar från en billig kedja. Men kläder i neutrala färger som grå, brun eller beige håller oftast samma färg längre. Så satsa på neutrala färger nästa gång du shoppar budget.

Plötsligt står du i butiken och håller i ett plagg du aldrig trodde du skulle köpa och inser att du har hakat på den senaste trenden. Om du har en känsla av att det är ett plagg du förmodligen inte kommer återkomma till år efter år, utan främst är sugen på att testa nu när det är så hett, kommer du tacka dig själv efteråt om du valt att satsa på ett billigare alternativ från en budgetkedja.

Om du ska på bröllop eller en stor fest kan det såklart vara roligt att lägga en extra slant på en riktigt fin klänning eller byxdress. Men risken är stor att du inte kommer vilja bära samma klänning på nästa bröllop eller när det vankas festligheter igen. Vårt tips är därför att ta en titt på budgetutbudet innan du slår till på en dyrgrip!

När det kommer till tidlösa plagg som höga jeans, den svarta klänningen och vinterkappan eller skinnjackan bör du helt klart satsa på kvalité framför budget. Genom att lägga en extra slant på dessa kläder får du allt som oftast ett snyggare plagg som du kan bära i (nästan) en evighet.

... en knapp, med ett hål i sömmen, eller kanske med en dragkedjan som inte går igen. Visst, du kan intala dig själv att du kommer ta fram symaskinen eller besöka en skräddare, men chansen är större att du låter plagget ligga orört i garderoben. Dessutom kommer kostnaden för lagningen eventuellt bidra till att det till sist blir en dyr affär ändå.

Visst kan det kännas trist att betala ett högre pris för något så enkelt, men om du använder T-shirten, skjortan eller den stickade koftan en gång i veckan bör du gå någon annanstans än till budgetkedjan vid ett köp. Med högre kvalité kommer högre komfort och plagget håller betydligt längre.

Det finns en anledning till att designerplagg är dyrare än budgetkapen. Kvalitén, passformen och utseendet är allt som oftast betydligt snyggare än en kopia från budgetkedjan någonsin kommer bli.

Läs mer:
9 geniala tips som gör dig bättre på att shoppa
Genialt knep! Så väljer du alltid rätt kö när du shoppar
Sju dyra köp som blir billigare på hösten
Så blir du proffs på att shoppa på rea

Foto: Mondadori