presidentval lady grey

Smyckesdesigners tar ställning i USA:s presidentval

I november är det dags för presidentvalet i USA, och nu tar allt fler designers och kändisar ställning i sociala medier.

Det amerikanska presidentvalet närmar sig med stormsteg, och många modeskapare har visat sitt stöd för presidentkandidaten Hillary Clinton. Självaste Marc Jacobs avslutade modevisningen för sin höstkollektion genom att gå ut på catwalken i en t-shirt med kandidatens porträtt, en t-shirt som även Vogues chefredaktör Anna Wintour har burit. Likaså har designern Tory Burch designat en t-shirt som stödjer Hillary Clintons kampanj.

Läs mer: Marc Jacobs designar t-shirt för Hilary Clintons kampanj i amerikanska presidentvalet

Nu har ännu fler i modebranschen tagit ställning för Hillary, och den här gången på ett minst sagt nytt sätt. Det är två smyckedesigners bakom det New York-baserade varumärket Lady Grey Jewelry som gjort ett statement efter att ha tagit emot en beställning från Ivanka Trump, som är gift med presidentkandidaten Donald Trump.

I tisdags twittrade varumärkets grundare ut en bild på smyckeasken tillsammans med ett handskrivet brev. Därefter kom det ut på Instagram – så här lyder texten:

I inlägget finns också hashtags som #thanksbutnothanks och #hillary2016 i posten som nu har fått över 2 000 kommentarer. Grundarna har fått stöd med många tummar upp och kommentarer som ”bra gjort”, men de har också fått kritik och blivit ifrågasatta huruvida agerandet var professionellt.

Läs också:
Sex böcker att läsa om du satsar på en karriär inom mode
Se allt från Gina Tricots kampanj med Cissi Forss
Åtta saker alla moderiktiga kvinnor gör varje dag

Foto: Lady Grey Jewelry