Så löser du sommarens vanligaste modeproblem (hejdå, skavsår!)

Trött på skavsår mellan låren, svettiga fötter eller bh under axelbandslösa toppar? Lugn! Baaam har lösningen på sommarens alla modeproblem.
2:50

Efter reklamen: Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

(2:50)

Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar. Vi guidar dig till din bästa hemester. Semester på hemmaplan är både snällt mot plånboken och miljön. Upptäck Sveriges oslagbara natur och unika resmål med oss.

Sommaren betyder inte bara bara ben och snygga sandaler – skavsår och svettiga fötter kommer gärna som ett brev på posten. Baaam har lösningarna, så att du kan ligga steget före och slippa problemen helt och hållet.


Skavsår på låren

Att få skavsår på insidan av låren är vanligare än du tror. Kjol eller shorts i kombination med bara ben och fukt resulterar i friktion och den brännande, outhärdliga känslan är ett faktum. Lösningarna är däremot flera. Talk, eller vanligt babypuder, hjälper till att hålla området torrt vilket kan förebygga problemet. En fet hudkräm kan också vara räddaren i nöden eftersom det minskar friktionen. Om du bär en längre kjol kan längre trosor, till exempel Spanx, hålla skavsåren borta.
Här kan du få ännu fler tips på hur du undviker skavsår på låren.

Axelbandslöst

Högsäsongen för axelbandslöst är på sommaren och det kräver rätt bh. Glöm 90-talsklassikern med “genomskinliga” bh-band och investera istället i en snygg bh som ger stöd för bysten på rätt sätt. Be om hjälp i butiken och prova ut en som sitter som en smäck för att bära axelbandslöst med bravur.
Ska du bära en off shoulder-topp? Här finns tips på hur du får den att sitta kvar hela dagen.

Skavsår på fötterna

Det finns fem gyllene regler för att undvika skoskav.

1) Använd aldrig nya sandaletter om du ska ut mer än en timme.

2) Gå in skorna hemma innan de får göra premiär på gatorna

3) Lufta fötterna med jämna mellanrum för att undvika fukt och friktion

4) Köp skor som sitter rätt (hoppa över reaköpet som sitter “sådär”)

5) Förebygg med skavsårsplåster där det klämmer åt för att ligga steget före medan du vänjer dig vid skorna. Och ha alltid med skavsårsplåster i väskan om olyckan är framme!
Läs ännu mer om skavsår på fötterna här.

Urringat i ryggen

Ryggurringning och bh är sällan en god kombination – men lösningen är enkel. Det finns många helt bandlösa varianter som fästs på framsidan med hjälp av klister som skapar en snygg form och ger stöd. För dig som vill skippa bh:n finns även brösttejp om du vill dölja bröstvårtorna.

Svettiga fötter

Fotsvett kommer gärna som ett brev på posten när värmen kryper uppåt – tyvärr. I dag finns många deodoranter, speciellt framtagna för fötter, som verkar i förebyggande syfte. Se till att skorna får vila mellan varje användning (favoritskorna blir ofta illaluktande snabbast!) och låt dem torka ordentligt. Kom ihåg låga bomullsstrumpor i tygskor för att slippa svett och skavsår.

Foto: Mondadori