Sommarens bästa läsning: "Medan jag väntar på dig"

"Medan jag väntar på dig" av Jenny Bergquist.

”Medan jag väntar på dig” av Jenny Bergquist.

På sommaren läser vi som aldrig förr och just därför har vi på Baaam gett ut en chicklit – eller Baaam-lit, som vi kallar det. Boken, en maxipocket, kostar 59 kr och säljs separat där du köper tidningar i vanliga fall. Din perfekta kompis på stranden i sommar!

Handling:

”Medan jag väntar på dig” är en rappt skriven roman om kvällstidningsreportern Sanna som flyttar till London för att söka lyckan som frilansjournalist. I London finns dessutom Jake, killen hon är kär i, men som inte verkar ha fattar hur bra de skulle passa ihop. Medan Sanna envist väntar på Jake varvar hon intervjuer med självupptagna musiker med pubkvällar och efterfester med Oasis och Primal Scream.

Författare är journalisten Jenny Berqguist med ett förflutet som redaktör för magasin som Cosmopolitan, Baaam och ELLE. Hon bodde själv under en period i London. Vi ställde några frågor till Jenny.

Detta är din debutroman. Klassisk sportfråga; hur känns det?

– Det känns väldigt bra. Jag har hållit på med den ganska länge, till och från, så det är ärligt talat en viss lättnad att den faktiskt blev klar.

Hur stor del av boken är självupplevd?

– Jag skulle säga att 75 % är självupplevt. Jag har lånat ”ramarna” från mitt eget liv: jag bodde också i London under 90-talet, hade samma sorts jobb som huvudpersonen Hanna har och levde samma typ av liv med mycket konserter, pubhäng och efterfester.

Och alla kändisar som nämns, är det folk du har träffat?

– Alla intervjusituationer och folk som finns på riktigt och nämns vid namn, det är plockat från mitt eget liv, med vissa tillskruvningar. Några har jag bytt namn på för att ”skydda dem” lite eftersom de är offentliga personer, haha!

Har du kryddat sanningen lite extra eller tvärtom censurerat dig själv?

– Jag har snarare censurerat mig. Och det var många grejer jag tog bort som nog hade varit kul/spännande att läsa om, men som inte drev berättelsen framåt.

Finns det några planer på fler böcker?

– En ganska lös plan. Vi får se helt enkelt.

Vad är dina bästa Londontips? Finns det några butiker eller restauranger du alltid återkommer till?

– Jag råder alla att undvika Oxford Street och istället shoppa på Long Acre i Covent Garden eller Kensington High Street om man vill springa i de stora kedjorna (och det vill man ju). Områdena runt Marylebone, Westbourne Grove och Upper Street (vid t-bana Angel) är andra bra områden. Varje gång jag är i London går jag en vända till varuhuset Liberty, myser runt på husgerårdsavdelningen på varuhuset John Lewis och dreglar på alla fina saker på skoavdelningen och designervåningarna på Selfridges. Jag brukar även åka en sväng till småbutikerna kring Redchurch Street i östra London och kan spendera en evighet med att bara driva runt i Soho. Och är det fint väder måste jag till Primrose Hill och sitta i gräset och kolla på kändisar. Och detta är bara ett axplock: London är ju världens bästa stad!

Sist men inte minst, hur blir du chic på ett kick?

– Röda läppar, MACs Ruby Woo eller Russian Red är två favoriter. Värmeborste och lite olja är snabba hårräddare. Och alltid en klack, helst mina Louboutins, då känner jag mig alltid fin och kan dansa hela natten.

Jenny Bergquist har skrivit "Medan jag väntar på dig".

Jenny Bergquist har skrivit ”Medan jag väntar på dig”.

"Medan jag väntar på dig" av Jenny Bergquist.

”Medan jag väntar på dig” av Jenny Bergquist.

Av: Rose-Marie Söderlund Omslagsbild: Bulls