sommarens hårtrender 2016

Skönhetsexperten tipsar om sommarens hetaste hårtrender 2016

En ny årstid innebär en våg av nya heta trender – även för ditt hår. Vi har undersökt vad som gäller i sommar genom att prata med CHICs skönhetsredaktör, Filippa Berg. Hon ger dig tips om vilken look som är värd att satsa på!

Vilka hårtrender är det egentligen som gäller under sommaren 2016? Vi tog ett snack med tidningen Baaams skönhetsredaktör, Filippa Berg, som delar med sig av sina bästa tips som hjälper dig till den rätta looken i sommar.

Läs även:
Modeprofilernas bästa restips inför sommaren 2016
Sommarmode: Baaam listar sommarens hetaste trender 2016
22 snygga baddräkter inför sommaren 2016

Vilka hårtrender är det som gäller i sommar?

– Jag tror starkt på den vattenkammade backslicken (som senast sågs på Dior Cruise Collection för 2017) som är supersnygg på playan såväl som på after beach-partyt!

Om man vill göra en stor förändring, vad ska man då satsa på?

– Då tycker jag att du ska prova på snaggen som syns överallt just nu. Det är svalt och skönt på sommaren, för den som vågar.

Om man är lite fegare, vad kan man då testa?

– Luggen är alltid ett säkert kort som snabbt ger ett lyft till din look. Satsa på en glesare variant som når strax under ögonbrynen och låt den leva sitt eget liv för en lekfullt flörtig sommarstil.

Vilken kändisfrisyr inspirerar mest inför sommaren?

– Jag älskar och avundas skådespelerskan Juno Temples läckra lockar! Överlag är stora och självlockiga svall hot stuff nu i sommar.

Juno Temples

Låt dig inspireras av Juno Temples lockar i sommar.

Vilka är dina tre bästa tips på hur man bäst vårdar håret i sommar?

  • Surfigt saltvattensrufs i all ära, men det är så mycket snällare mot håret att åstadkomma den looken med produkter, i stället för att blöta ner håret när du badar. Investera i en grym saltvattenspray, exempelvis Bumble and Bumble Surf Infusion (reklamlänk från Apprl).
  • Det är faktiskt väldigt viktigt att skydda hår och hårbotten mot solens skadliga strålar. Antingen med en hatt eller sjalett, eller helt enkelt genom att smörja in håret med SPF. Spana gärna in Sachajuans smarta nyhet Hair in the Sun (reklamlänk från Apprl).
  • Smörj in håret med en leave in-inpackning innan du sticker till stranden. Kerastases Crème magistrale (reklamlänk från Apprl) är magisk!

Läs även:
Stor guide: Så får du sommarens snyggaste hår
Skönhetsprodukterna du borde packa med dig på resan
Tutorial: Så fixar du fejkad lugg för en kväll

Foto: IBL