Oscar de la renta brudkollektion

Spana in Oscar de la Rentas nya hajpade bröllopskollektion

Oscar de la Rentas brudkollektion för nästa höst kännetecknas av vackra broderier och signifikanta detaljer. Klassiskt möter modernt och varje plagg känns som ett konstverk i sig. Se hela kollektionen här!

Oscar de la Renta grundades 1965 och sedan dess har modemärket konsekvent kört sin stil oavsett vad trenderna har visat. Märket associeras med magnifika aftonklänningar med en romantisk och feminin touch – ofta beklädda med vacker spets, stora rosetter och lyxiga fjädrar. Flera kändisar har Oscar de la Renta som sitt favoritmärke, och alla inbitna Sex and the city-fans minns säkert när Aleksandr Petrovsky gav Carrie Bradshaw en klänning signerad modemärket.

Men förutom alla aftonplagg är Oscar de la Renta känt för att skapa vackra bröllopsklänningar och även här har flera kändisar lyxmärket som sin favorit. Bland annat valde Kate Bosworth en brudklänning från Oscar de la Renta när hon gifte sig med filmproducenten Michael Polish och Amal Alamuddin gjorde samma sak när hon gifte sig med George Clooney.

Bild på nya kollektion slog rekord på Instagram

Nyligen publicerades bilder på Oscar de la Rentas senaste bröllopskollektion och designerduon Fernando Garcia och Laura Kim ser verkligen ut att ha lyckats med vad de har skapat. På Instagram publicerade de nämligen en bild på en klänning från kollektionen och det blev snabbt deras med gillade inlägg någonsin.

Bröllopskollektionen för hösten 2019 kännetecknas av elegans och romantik, men plaggen varierar i utformning, stil och känsla. De flesta klänningarna är klassiska ”Oscar de la Renta-långklänningar” med vackra broderier, signifikanta detaljer och stora rosetter i ryggslutet, men så finns det också klänningar med mer vågad design och kortare längd. Typiskt för kollektionen är att flera klänningar har lång ärm och det berättar Fernando Garcia i en intervju med Vogue till viss del beror på att modemärket vill hyllan kvinnan i Mellanöstern och också erbjuda mer täckande klänningar.

Här är några bilder från kollektionen. Vilken klänning drömmer du om att bära?

Foto: Oscar de la Renta

Läs också:

30 fina klänningar till höstens bröllop

7 inspirerande bröllopsidéer som folk älskar på Pinterest just nu

Vankas bröllop? 20 fina brudklänningar under 2 500 kronor