Stilikonen Alexa Chung: "Här är mina 5 stilregler"

alexa_chung

Alexa Chung är veckans stilikon!

Fashionistan Alexa Chung har varit en stilikon länge nu men hon slutar aldrig inspirera med nya snygga outfits. Så hur gör Alexa för att inte fastna i samma gamla stil vecka efter vecka? Enligt henne själv är hennes stilregler enkla – bara att ta efter!

1. Byt frisyr! Ett besök på frisörsalongen kan verkligen hjälpa till att uppdatera din look. Det är lätt att fortsätta bära samma frisyr om du har hittat något du trivs i men att prova något nytt kan även ändra sättet du bär dina kläder.

2. Byt perspektiv! Istället för att slänga plagg du tröttnat på ska du köpa något nytt som kompletterar det du har. När jag tappar inspirationen går jag till en vintagebutik och köper en statementsko som får mig att komma på nya sätt att bära mina kläder. Det kan till och med räcka att prova en kompis jacka till för att få ett nytt perspektiv.

3. Shoppa ensam! Jag shoppar alltid ensam för jag gillar inte att bli tillbakahållen av någon annan. Var självisk och välj själv vad du behöver och vill ha i din garderob.

4. Skippa trender! Du måste inte följa trender för att ha en snygg stil. Det handlar mer om att bära saker som du känner dig fin i.

5. Bär inte samma outfit två gånger! Bara för att du har hittat en outfit som funkar behöver du inte bära den exakt likadant varje gång. Mixa dina plagg med varandra. Bär en skjorta under tröjan eller byt till en annan T-shirt för att hela tiden uppdatera din look.

Nyckelplagg – Klänning: Med en klänning i olika färger och mönster behöver du inga smycken för att göra ett statement.

Nyckelplagg – Skor: En knälång klänning är fin tillsammans med ett par klumpiga skor med strumpor i. Väska från Chanel.

Nyckelplagg – Tröja: Gör som Alexa och kombinera en flicksöt tröja med en rockig skinnkjol. Solglas från Karen Walker.

Nyckelplagg – Väska: Alexa låter sin väska vara nyckeln i sin outfit genom att bära en ljus väska till en mörk outfit. Väska från Luella.

Nyckelplagg – Kavaj: Bär en mönstrad kavaj som ytterplagg under kyliga sommarkvällar. Väskor från Chanel och Louis Vuitton.

Av: Emilie Cederquist Foto: All Over Press, Stella Pictures