Artikeln innehåller reklamlänkar
Stronger lanserar badkläder 2020

Stronger släpper badkläder i återvunnet material

Träningsvarumärket Stronger lanserar för första gången badkläder. Samtliga plagg är tillverkade av hundra procent återvunnet material.

Stronger har gjort sig kända för sina mönstrade och färgstarka träningskläder som syns på var och varannan influencer just nu. Nu släpper det svenska träningsvarumärket sin allra första kollektion med badkläder.

Liksom fler och fler modeföretag idag, uppger Stronger att hållbarhet står i fokus under produktionen. Därför är samtliga plagg i kollektionen, som går under namnet Stronger by Nature, tillverkade i econyl, ett material framställt av återvunnen plast, till exempel gamla fisknät från haven. Transporterna av produkterna sker via tåg och förpackningarna som används är klimatkompenserade.

– Vi strävar efter att bli ett hållbart val för aktiva kvinnor och vi investerar mycket tid och kraft i att lära oss nya, hållbara arbetssätt. Det tar tid att säkerställa bibehållen kvalitet när vi ställer om till nya, hållbara material. Målet är att år 2021 ska minst 50 procent av materialen i Strongers produkter vara gjorda av återvunna fiber, säger Annica Rantala, som är Chief Operating Officer på Stronger.

Kollektionen består av tre olika bikinis i sportig modell. En svart och två mönstrade – en leopardmönstrad och en med tropiska blommor och växter. För en överdel får du punga ut 399 kronor och priset för bikinitrosorna ligger på 299 kronor. Badplaggen finns tillgänglig online redan nu. Se alla plagg nedan. Här kan du klicka hem hela kollektionen. (länk till Apprl)

Se nya badkollektionen från Stronger här

Stilren svart bikini i sportig modell. Här kan du klicka hem överdelen. (länk till Apprl) Läs mer och spana in underdelen här. (länk till Apprl)

Bikinin kommer öven i leopardmönstrat. Läs mer och klicka hem överdelen här. (länk till Apprl) Här hittar du bikinitrosorna. (länk till Apprl)

Bikiniöverdelen med tropiskt mönster hittar du här. (länk till Apprl) Läs mer och köp underdelen här. (länk till Apprl)

Foto: Stronger

Läs mer:

H&M har släppt hållbar surfkollektion – och den är så snygg

Badkläder med smock – 10 fina köp med trenddetaljen

Svenska Syvênde Swimwear gör badkläder av återvunnen plast

Badkläder med rynkat tyg – här är bästa trendköpen

Moderedaktören listar: 10 fina kaftaner för sommarens varma dagar