Style it Forward på Berns 2019

Missa inte modeeventet där du shoppar – och bidrar till att avskaffa hunger

Den 1 december öppnas dörrarna till eventet Style it forward. Här kan du shoppa kläder, skor och accessoarer till rabatterade priser och samtidigt bidra till att avskaffa hunger och fattigdom i världen.

För sjunde året i rad arrangerar Hungerprojektet det välgörande modeeventet Style it forward på Berns i Stockholm. Här säljs kläder, accessoarer och hudvård till förmån för den ideella organsationens arbete.

I fjol var över 50 varumärken med och skänkte plagg och föremål som sedan såldes till kraftigt rabatterade priser. I år kan du passa på att fylla på garderoben och badrumsskåpet med nya favoriter från bland annat By Marlene Birger, Stylein, Stutterheim, Glossybox och Hermine hold.

Eventet är gratis och öppet för alla och syftet är att du ska kunna shoppa med gott samvete samtidigt som du är med och gör världen lite bättre.


Vad går pengarna till?

Hela beloppet som samlas in under dagen går till organisationens arbete för att avskaffa hunger och fattigdom i världen, med kvinnor och flickor i fokus. Hungerprojektet driver program i tolv länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Enligt organisationen återinvesterar kvinnor 90 procent av sin inkomst i sin familj genom att lägga pengar på mat, utbildning och hälsa.

Genom att shoppa under eventet kan du vara med och bidra till deras arbete som fokuserar på att stärka kvinnors position i samhället. 500 kronor kan till exempel ge en kvinnlig entreprenör tillgång till mikrofinanslån och finansiell utbildning. Med det kan hon starta ett litet företag, tjäna pengar och investera i sina barns framtid.

Modeeventet äger rum söndagen den 1 december klockan 12-17. Här hittar du mer information.

Läs mer:
Så shoppar du smart och hållbart på Black FridayShoppa smart! 6 råd som hjälper dig bygga en hållbar garderob
Vad är veganskt läder? Och hur miljövänligt är det? Allt du behöver veta
Shoppa hållbart! Här är bästa second hand-butikerna online

Foto: Hungerprojektet