Så får du till en snygg midsommarlook med det du har i garderoben

Du behöver inte köpa en helt ny outfit för att hålla stilen på midsommar. Baaam guidar dig till en stilsäker och härlig midsommarlook med det du redan har i garderoben.
1:00

Efter reklamen: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

(1:00)

Somrig gin och tonic med fläder, citron och hallon. Så här enkelt gör du drinken.

Det är bara dagar kvar till midsommarafton 2020. Har du inte hunnit shoppa en ny look eller vill du inte lägga pengar på nya kläder? Inga problem, vi vågar lova att du lätt kan få till en snygg look med det du redan har i garderoben. Sätt ett skärp i midjan för att skapa en ny siluett på klänningen, testa nya kombinationer och våga missmatcha. Med enkla knep kan du skapa en helt ny look med dina favoritplagg och Baaam vet hur du gör.

Läs mer: Skin ikapp med solen – 14 gula sommarklänningar


Jobba med detaljer

Sätt ett skärp i midjan för att skapa en ny siluett på din favoritklänning eller bär en smal scarf runt halsen för att addera något extra till din outfit. Ett smart sätt att få till en ny look av plagg du redan äger. Att jobba med detaljer på det här viset tillför mycket för helhetsintrycket.


Färgmatcha

Att färgmatcha skor med väska, eller kanske ögonskugga med din klänning ger snabbt ett genomarbetat intryck. Har du en blå blus i garderoben som du älskar att bära, lyft den med en blå ögonskugga. Vill du bära den lilla svarta som du trivs så bra i, matcha med färgglada detaljer. Då får du en helt ny look utan att det behöver kosta något alls.


… Och missmatcha

Våga missmatcha färger när du sätter ihop din outfit. Rosa och rött är exempel på en färgkombination som tillför det lilla extra, och som dessutom är aktuell i vår. Genom att mixa färger och mönster skapar du en lekfull look som passar perfekt till såväl festen som på kontoret.


Testa nya kombinationer

Bär sommarklänningen över dina favoritjeans, eller matcha hoodien med kjol. Prova att ta på dig två plagg som du vanligtvis inte bär ihop. Vi blir inte förvånade om det slutar med att du hittar en ny favoritoutfit – utan att lägga en enda krona på shopping.


Sätt stilen med smycken

Ett par maffiga örhängen eller ett snyggt armband gör inte bara att din look ser mer genomtänkt ut. Det ger också nytt liv till din gamla klänning eller blus. Istället för att köpa ett nytt plagg till varje speciellt tillfälle kan du lägga en betydligt mindre summa pengar på ett budgetsmycke – och ändå få känslan av en helt ny look.


Lyft din look med smink

Återigen – tänk på detaljerna. En vit skjorta får en helt annan look om du matchar den med ett klarrött läppstift eller en kaxig eyeliner. Ge nytt liv till dina basplagg med en snyggt lagd make up. Ju mer du leker desto roligare blir det!

Läs mer:

Think pink! 14 fina sommarklänningar i pudrigt rosa

Skin ikapp med solen – 14 gula sommarklänningar

Blommiga klänningar till sommaren 2020 – 15 romantiska shoppingtips

Fina sommarklänningar för max 300 (ja, 300!) kronor

Foto: Mondadori