Stylisten Jonas Hallberg rasar mot fejkade plus size-modeller

Plus size-modeller tar mer och mer plats i modebranschen, till den grad att modehus börjar fuska med andra modellers storlekar – vilket får Jonas Hallberg att ryta tillbaka.

I dag har nya säsongen av svenska Top Model premiär som leds av stylisten Jonas Hallberg. Programmet har producerats i över 40 länder tidigare, men aldrig tidigare har man valt att sätta plus size-modeller i fokus. Det gör den skandinaviska varianten i år. Jonas själv väljer att kalla modellerna för kurviga, och inte för större.

– Jag föredrar att säga curvy för plus size är en så konstig stämpel. Att jobba med kurviga kvinnor är en mycket stor del av mitt jobb som stylist. Jag har till exempel jobbat mycket med Scarlett Johansson. Är hon curvy? Ja, för hon har jättebyst och jätterumpa, säger han till Nöjesbladet.

ashley-graham-plus-size-modell

Ashley Graham är en av många kurviga modeller som gör succé.

Men vad han tycker är fel är att många modehus har börjat fuska med kurviga modeller. Han menar att det har gått så långt att företag använder vadderade trosor och bh:ar för att ”fylla ut” modellerna och få de att se större ut.

”Jag skulle vilja säga att plus size är det nya size zero”

– Det är faktiskt ett problem. När jag har jobbat som stylist så är de jävla ”plus size”-tjejerna storlek 38 och då ska man jobba med paddings, så tjejerna får på sig ett par trosor som lägger på rumpan 3-4 kilo. De blir större på bild än vad de egentligen är, förklarar han vidare.

Slutligen säger han att han tror sig se ett nytt, kurvigare ideal i modevärlden – men inte hos alla.

– Jag skulle vilja säga att curvy är det nya size zero, för det låter fabulous. Men sen tror jag inte att designers på de stora modehusen som Karl Lagerfeld, Versace, på modeveckorna i London, Paris, Milano, New York, de kommer inte gå från size zero till 44:or, det kommer inte att hända.

Läs även:
Plus size-modellen Ashley Graham frontar H&M:s ”vanliga” höstkampanj 2016
Bikinimärket slutade retuschera modeller – ökade försäljningen
Fyra plus size-modeller att hålla koll på under 2016

Foto: IBL