Stylistens tips: "Så ryms min garderob i en resväska"

Lisa Strannestens garderob måste rymmas i en resväska.

Lisa Strannestens garderob måste rymmas i en resväska.

Stylisten Lisa Strannesten lever på ständigt resande fot och behöver därför en mobil garderob. Här berättar hon hur hon packar!

– De senaste åren har resandet varit en del av min vardag, med boende både i Dubai, Gotland och Ibiza och jobb runt om i hela världen i mitt yrke som stylist. Jag har jag förstått vikten i att ha ett bra bagage och att packa rätt, helst så att allting passar i ett handbagage för att allting ska gå så smidigt som möjligt eftersom jag ofta ska rätt på ett möte direkt efter jag landat.

Jag bygger hela min resegarderob på bra basplagg och går efter principen ”en av varje” dvs: ett par byxor, en kjol, en klänning osv. Samma med skorna; ett par klackar, ett par sandaler…

Några av de basplagg Lisa Strannesten alltid packar med sig.

Några av de basplagg Lisa Strannesten alltid packar med sig.

Då är det extra viktigt att plagget funkar i många sammanhang och tillsammans med resten av garderoben så därför går min packning i en ganska monokrom och lättmatchad färgskala; svart, vitt, grått och blått. Reser jag iväg på semester åker det ner lite mer färgglada plagg.

Min resväska har två delar. I den ena packar jag skor och tyngre saker. I botten lägger jag necessär, sminkväska och skor som jag stoppar strumpor och strumpbyxor i, dels för att spara plats, men också för att de ska hålla formen. I utrymmet som blir kvar mellan skorna lägger jag alla sladdar och laddare som ska med. Mindre sladdar lägger jag i en liten påse.

Ovanpå packar jag jackan så att den ligger lättåtkomlig till när jag kommer fram.

I andra delen packar jag kläder. På ena sidan viker jag ihop sådant som tar lite mer plats: stickat, collegetröjor, jeans osv. På den andra sidan rullar jag ihop t-shirts, skjortor, toppar och klänningar. Underkläder och bikinis förvarar jag i en tygpåse som jag också brukar använda som tvättpåse. På toppen av allt lägger jag mina väskor.

För att undvika att väskorna blir förstörda och för att kunna ta med ett par stycken att välja på brukar jag ta med modeller som går att packa platt. Jag förvarar dem alltid i sina dustbags för att undvika repor och fula märken.

platt-clutchesPlatta väskor från Acne, Corto Moltedo och Samundra.

Platta väskor från Acne, Corto Moltedo och Samundra.

Något som ofta blir tungt och tar upp mycket plats i väskan är parfym, hår- och hudvård. Jag lämnar de stora förpackningarna hemma och köper med favoriterna i resestorlek eller häller över dem i mindre flaskor och burkar som man kan köpa på H&M, Åhléns och Muji.

Jag brukar också passa på att använda alla prover jag samlat på sig. Hårspray och liknande hittar jag oftast i ministorlek på supermarkets utomlands för en billig peng.

Läs även:
Packa smart! 10 tips inför resan – skriv ut och spara!
Experterna delar med sig av sina bästa packningstips

Lisa Strannesten tar med sig miniatyrflaskor av skönhetsfavoriterna.

Lisa Strannesten tar med sig miniatyrflaskor av skönhetsfavoriterna.