Susanne Histrup: "Så förvarar jag mina smycken"

Susanne Histrup förvarar sina smycken i plexilådor. Foto: Carlos Norlén

Susanne Histrup förvarar sina smycken i plexilådor. Foto: Carlos Norlén

Halsband som trasslar ihop sig och örhängen som försvinner… Dags att ändra på det! Vi bad vår accessoarista Susanne Histrup (missa inte hennes blogg!) att visa hur hon förvarar sitt bling bling.

Hur förvarar du dina smycken?
– Jag förvarar de smyckena jag använder flitigast för stunden) på ett silverfat. Lättillgängligt och vackert! Sedan har jag plexilådor från Muji där jag förvarar resten. Smyckena som jag inte använder ligger i skokartonger i garderoben.

Om de ligger framme, finns inte risk att de blir dammiga då?
– Eftersom jag använder mina smycken nästan varje dag, hinner de inte samla damm men om de skulle bli dammiga kör jag en dammvippa över och vips är det skinande rent.

Kan de skadas/blekas av solljus?

– Jag har inte mina smycken i direkt solljus just för jag inte vill riskera att de bleks eftersom jag har nästan uteslutande färgglada smycken. Jag har dem i badrummet eller så sätter jag silverfatet på sängbordet som en snygg inredningsdetalj.

Du verkar älska smycken och accessoarer – hur många har du?
– Helt ärligt så vet jag faktiskt inte hur många armband, halsband, ringar jag har. För många i alla fall. Jag gillar mest armband och halsband och skulle tippa att jag har säkert runt 100-150 armband och lite färre halsband. Men använder kanske 25 riktigt flitigt. Främst av armbanden. Skärp har jag 5 stycken som jag använder regelbundet.

Varför är smycken så kul?
– Det är ett snabbt och enkelt sätt att uppdatera och förändra en outfit. Att addera ett par statementörhängen eller en cocktailring gör att man blir chic på ett kick. Med hjälp av rätt accessoarer går du smidigt från en dagslook till en partypingla. Jag älskar smycken mer än skor och väskor.

Har du några favoritsmycken?
– Mina favoritsmycken är min vigselring, mitt guldhalsband med barnens namn på och min Rolex som jag fick när vår yngsta son föddes.

Vilka märken föredrar du?

– Av budgetkedjorna tycker jag att Topshop, Asos och River Island är bäst på prisvärda och snygga smycken. Av highend-märken gillar jag Hermès, Shourouk och Chanel. Mina The Collier de Chien armband från Hermès och Chanel-halsbanden ligger mig varmt om hjärtat. För mig är det viktigt att blanda lyx och budget. Är jag klädd i kläder från budgetkedjorna så har jag dyrare smycken på mig och samma sak tvärtom: har jag dyrare plagg matchar jag det med billiga smycken!

Läs även: Charlotta Flinkenberg: ”Så förvarar jag mina 200 par skor”

Susanne Histrup förvarar sina smycken på silverfat. Foto: Carlos Norlén

Susanne Histrup förvarar sina smycken på silverfat. Foto: Carlos Norlén

Källa: Guldfynd, Glitter