ARILD NON VIOLENCE

Svenska smyckesmärket gör armband av nedsmälta illegala vapen

Nystartade svenska smyckesmärket Arild Links skapar smycken av nedsmälta illegala vapen. Tillsammans med The Non-Violence Project Foundation släpper de två armband.

I slutet av november lanserar det nystartade svenska märket Arild Links smyckeskollektionen i samarbete med The Non-Violence Project Foundation. Kollektionen innehåller två armband som är gjorda av metallen humanium, ett nytt material som består av återvunnen metall från nedsmälta illegala vapen. Syftet är att belysa att över hundra miljoner illegala vapen finns i omkrets runt om i världen, vilket resulterar i en skjuten person i minuten. På armbanden finns organisationens symbol Den knutna pistolen.

Läs mer: 17 röda klänningar som räddar klädkrisen inför julfesten

Armbanden kommer kosta 995 kronor där en del av försäljningen går till The Non-Violence Project Foundations globala arbete med att utbilda ungdomar i hur man löser konflikter utan att ta till våld samt till organisationen IM, Individuell Människohjälp, och deras Humanium Metal projekt.

– Non-Violence och humanium – symboliken kan inte vara bättre. I vår strävan att bekämpa ungdomsvåld runt om i världen är vi stolta över att kunna samverka med Arild Links för att samla in pengar för genomförandet av våra utbildningsprogram över hela världen, säger Jan Hellman, grundare av The Non-Violence Project Foundation.

Här kan du läsa mer om kampanjen.

Läs mer:
Nu låter vi knähöga boots ta plats på skohyllan
25 varma och snygga (jo, det finns!) vinterjackor att klicka hem