Swarovski gör "Pirates of the Caribbean"-smycken

Swarovski har i samarbete med Disney tagit fram en kollektion smycken till filmen “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”. Kollektionen innehåller bland annat replikor på smycken som Penélope Cruz och Johnny Depp bär i filmen.

– Vi hade väldigt roligt när vi letade efter symboler från ”Pirates of the Caribbean”. Vi försökte att tolka symbolerna på ett modernt sätt typiskt för Swarovski, utan att det skulle bli för klichéartat. Resultatet blev en modern och rockig kollektion, säger Nathalie Colin, Creative Director på Swarovski.

Kollektionen, med gotiska influenser och en antik känsla, är indelad i fyra olika delar (Angelica, Black Pearl, High Sea och Skulls and Swords) och finns för både kvinnor och män. Svarta pärlor, dödskallar och svärd är återkommande inslag. Drakringen som Johnny Depp bär i filmen är prydd med små gröna kristaller, applicerade för hand med en exklusiv teknik kallad Pointiage.

“Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides” har premiär den 18 maj. Swarovski-kollektionen finns, förutom i webbshoppen, att köpa i butiken på Biblioteksgatan 5 i Stockholm.

Läs även: Johnny Depp vill ha Wagamama.

Baaams favoriter är örhängena med ankare. Pris: 820 kr.

Baaams favoriter är örhängena med ankare. Pris: 820 kr.

Av: Rose-Marie Söderlund