Artikeln innehåller reklamlänkar

Bästa knepen – så blir du av med noppor på kläderna

Undvik en av livets alla irritationskällor och lär dig hur du tar bort och förebygger noppor på kläderna. Baaam levererar de bästa tipsen!

Läs mer: Så får du strumpbyxorna att hålla sig uppe – hela dagen

En del tröjor är helt omöjliga när det kommer till noppor. Det tar ett par användningar, en tvätt och vips – noppfest deluxe. Men det finns en del tips och tricks för att bli av med nopporna och som resultat undgå även ett och annat raseriutbrott.

I förebyggande syfte kan det vara en god idé att se över vilka material plaggen är gjorda av. Bloggen Gröna trådar skriver att syntet och blandmaterial har en tendens att noppa sig mer än naturmaterial. En del material är lite av en lost cause och noppas sig alltid – akryl är ett sådant. Tänk även på att följa plaggets tvättråd. Plagg i ull ska till exempel alltid köras på ullprogrammet i tvättmaskinen.


Är skadan redan gjord och du behöver bli av med noppor? Testa att kamma bort nopporna med en fintandad kam eller klipp försiktigt bort dem med en nagelsax. Du kan även använda en enkel engångsrakhyvel för att få bort nopporna. Spänn ut ytan på plagget du ska avnoppa och raka medhårs i korta svep.

Ytterligare ett alternativ är att investera i en noppborttagare (länk till Tradedoubler.com), till exempel den här från Singer (länk till Tradedoubler.com).

Nu när du har lärt dig allt om hur man blir av med noppor på kläderna – kolla in de här färgglada stickade tröjorna!

Foto: Mondadori, IBL