Undvik att tappa stilen i sommar – sex moderegler att leva efter

Gassande sol, stigande temperaturer och slappa dagar på stranden gör att det är lätt att tappa stilen på semestern. CHIC listar sex moderegler stilmedvetna kvinnor lever efter på sommaren.

Den bästa tiden på året är här. Vi talar naturligtvis om semestertider! Men solens närvaro och stigande temperaturer gör att det är lätt att tappa stilen på sommaren. Att klä sig snyggt i värme kräver sin planering och att få till en passande sommarlook på jobbet likaså. Sommarrean kan dessutom bidra till felköp och helt plötsligt strosar vi runt i plagg som är långt från vår vanliga stil.

Men lugn, Baaam hjälper dig hålla stilen även under semestern! Klicka dig in i bildspelet nedan för sex värdefulla knep.

Läs mer: Elva plagg som bygger den perfekta basgarderoben

Bläddra vidare för moderegler att leva efter på sommaren. 

Stilmedvetna kvinnor utgår alltid från sig själva och sin egen stil när de väljer kläder. De undviker att köpa en käck sarong eller somrig strandklänning som passar resmålet om det inte rimmar med den personliga stilen. Bär du alltid svart, gör det även på sommaren och trivs du inte i kjol, satsa på shorts istället! Utgå alltid från dig själv.

Sommarrean erbjuder riktigt bra fynd. Men det kan också resultera i en hel del felköp. Stilmedvetna kvinnor köper inte ett plagg på rea bara för att det är billigt eller trendigt. De tummar inte heller på storleken. Ett bra reaköp är ett plagg eller en accessoar som du hade köpt även till fullpris.

Vi älskar trender! Vi älskar också att gå loss på ett plagg eller en viss färg som känns helrätt för stunden. Men kvinnor som är stilmedvetna skulle aldrig shoppa en trend som inte känns bekväm eller passar sin personliga stil. Trivs du inte i plagget, syns det också oftast. 

Du behöver inte uppdatera hela din garderob för att naila en snygg sommarlook. Stilsäkra kvinnor vet vikten i att jobba med detaljer. Klä dig enkelt och stilrent och lyft looken med en scarf i håret, stora örhängen, solglasögon eller en färgglad väska.

Visst är det kul att köpa en blommig blus eller snygga sandaler bara till sommarmånaderna. Men det stilsäkra kvinnor har gemensamt är att de allt som oftast tänker långsiktigt när de shoppar. Försök tänka att du ska kunna matcha plagget till fler säsonger när du handlar. Ska du exempelvis på bröllop – satsa på en klänning du kan bära även i höst. Med en sådan inställning är det lättare att du köper plagg som passar din stil, snarare än ett specifikt tillfälle.

Tillhör du dem som älskar svart och nästan alltid bär svarta kläder? Gör då det även på sommaren! Att satsa på färgglada kläder bara för att solen skiner utomhus, trots att du hellre bär svart, brukar oftast leda till att du inte känner dig bekväm.

Läs mer om sommarmode 2017:
Somriga trendköp för dig som älskar svart
Sommarens snyggaste klänningar i trendfärgen gul
Sommarens snyggaste volangplagg – 21 trendköp
Elva plagg du behöver i en perfekt basgarderob
Miljövänlig shopping – 15 trendköp som är helrätt i sommar

Foto: Mondadori