Tommy Hilfiger lanserar kollektion för välgörenhet

Tommy Hilfiger Promise Collection. Klicka på bilden för att se den större!

Tommy Hilfiger Promise Collection. Klicka på bilden för att se den större!

Idag lanserar Tommy Hilfiger ”The Promise Collection”, en färgstark och mönstrad kollektion där 100% av intäkterna går till organisationen Millennuim Promise som kämpar för att minska fattigdomen i Afrika. Kollektionen består av kläder och accessoarer som antingen är producerade i Afrika eller tillverkade av lokalproducerad av bomull.

Ansiktet utåt för kollektionen är skådespelerskan Katie Holmes. Som en del i samarbetet har hon besökt byn Ruhiira i Uganda, som Tommy Hilfiger och Millenium Promise framgångsrikt har hjälpt.

– Jag blev intresserad av projektet första gången jag hörde talas om det eftersom målet inte bara är att donera pengar, utan även att ge människor det stöd de behöver för att skapa sig en självförsörjande framtid. Tommy Hilfigers stöd till Millennium Promise och hans engagemang i förbättrade levnadsförhållanden för invånare i Ruhiira, är otroligt inspirerande. Det här partnerskapet handlar om att lära ut praktisk kunskap som kommer att hjälpa samhällen att skapa och sköta sina egna tillgångar, bekämpa sjukdomar och utbilda kommande generationer, berättar Katie.

Kollektionen finns att köpa online samt i Tommy Hilfigers butik på Biblioteksgatan 16 i Stockholm.

[nggallery id=758]

Av: Rose-Marie Söderlund