Topp 5 kändisklänningar vi aldrig glömmer

Det finns klänningar och så finns det klänningar. Klänningar som får hela världen att hålla andan, tråna och beundra. Här är topp 5 av de klänningar vi aldrig kommer att glömma.

1. Marylin Monroes vita, plisserade halterneckklänning från 1955 är nog den mest ihågkomna klänningar genom tiderna. Designern heter William Travilla.

2. Elizabeth Hurley var på den här tiden en vanlig modell som dejtade Hugh Grant. Hon chockade hela världen med att bära denna klänning (som i stort sett endast hålles ihop av säkerhetsnålar) på premiären av ”Fyra bröllop och en begravning” 1994, och kändissagan blev ett faktum. Designern heter Versace.

3. Denna blåsa gjorde Jennifer Lopez till en av de hetaste av de heta. Inte nog med att hon var skivaktuell, hon dejtade dessutom badboyen Puff Daddy och bar en klänning som fick världen att hålla andan. Designern heter även här Versace.

4. Audrey Hepburn i ”Breakfast at Tiffany´s” från 1961. Klänningen auktionerades ut 45 år senare för det facibla priset av 807 000 dollar. Designern heter Givenchy.

5. Framför 705 millioner TV-tittare gick Lady Diana Spencer ned för altaret med denna kritiserade fantasiblåsa med över 10,000 handbroderade pärlor och paljetter samt ett gigantiskt släp på ca 7,5 meter. Designerduon heter Elizabeth och David Emanuel.