Transpersoner frontar Proenza Schoulers höstkollektion

Modehuset Proenza Schouler låter transpersoner fronta lookbooken när de nu presenterar höstkollektionen 2017.

Den New York-baserade duon bakom Proenza Schouler (reklamlänk från Apprl), Jack McCollough och Lazaro Hernandez, visar nu upp bilderna på deras pre fall-kollektion för hösten 2017. Lookbooken är mer inkluderande än någonsin då modehuset delvis har valt att använda sig av transpersoner och könsneutrala personer som modeller.

Det är fotografen Ethan James Green som står bakom castingen till fotograferingen och han anlitade utöver Michelle Gutknecht och Emm Arruda transpersonerna Stav Strashko, Torraine Futurum och Marcs Marcus.

– Mixen av personer kändes rätt och det övergripande budskapet med mångfald är väldigt samtida. Det hela känns som det New York vi känner till, säger Hernandez och McCollough.

Kollektionen består av asymmetriska fållar, plisserade tyger och mönstrade tryck. Färgskalan går i blått, svart och rosa och består av klänningar, byxor, jackor och sandaler. Plaggen finns att köpa online (reklamlänk från Apprl) och i butik redan nu. Klicka dig in i bildspelet nedan för att se alla bilder!

Läs också: Plus size-modellen Ashley Graham: ”Strunta i alla löjliga klädregler!”

Bläddra vidare för att se alla bilder!

Läs mer om höstmode 2017: Allt om säsongens hetaste trender
Höstskor 2017: 25 snygga och trendiga skor för höstens alla tillfällen
Höstjackor 2017: 25 snygga och trendiga köp
Höstkappor 2017: 20 trendiga kappor för alla plånböcker
Säsongens snyggaste skinnjackor från budget till lyx

Foto: Proenza Schouler