trender sommaren 2021

Här är 6 trender du kommer se överallt sommaren 2021

Sommar, sol – och en ny säsong med nya trender. Snart är solen och värmen här för att stanna; därför vi listar 6 stora trender som kommer dominera sommaren 2021!

Nu har vi äntligen bytt ut vinterjackan mot tunnare plagg och alldeles snart är det dags att stoppa undan de varma vinterplaggen och plocka fram det du vill bära i sommar. Om du är ute efter inspiration till hur du ska klä dig sommaren 2021, och kanske behöver investera i några nya favoriter, så finns det 6 stora trender att hålla utkik efter – de kommer nämligen att synas överallt under de kommande månaderna.

sommarlook med vit klänning
Foto: TT/Shutterstock

6 stora trender sommaren 2021

Här är plaggen, detaljerna, silhuetterna och färgerna som trendar i sommar!

1. Puffärmar

Den 80-talsinpsirerade trenden håller i sig även sommaren 2021 och i år ser vi dem på allt från klänningar till toppar. Här har du alla möjligheter att uttrycka dig – vi ser såväl små diskreta varianter som riktigt överdimensionerade puffärmar.

Rotate Birger Christensen fortsätter att leverera drömklänningar som vi vill bo i så fort corona är över (och innan dess också för den delen). Den här lila drömmen hittar du här (reklamlänk från Apprl).

Just nu finns det mängder av plagg med puffärmar hos H&M, däribland det här lilarutiga budgetfyndet som dessutom har en trendig cutout framtill. Du hittar den till ett riktigt bra pris här (reklamlänk från Adtraction).

Puffärmarna gör sig såklart lika bra på en topp eller blus – bär den till ett par raka jeans för en välkommen stilkrock! Den här kommer från Monki och är dessutom på rea just nu, den finns här (reklamlänk från Adtraction).

2. Vida A-linjeformade klänningar

elsa billgren i en vit klänning från Cecilie Bahnsen
Foto: Elsa Billgren. Copyright 2021. All rights reserved.

Puffärmarna får gärna sitta på ett plagg som vi vill bära extra mycket sommaren 2021: den A-linjeformade klänningen. Elsa Billgren har gett Cecilie Bahnsens vackra sommarklänningar ett ansikte – och om prislappen är högre än du önskar så finns det många liknande varianter hos kedjorna just nu.

Den här midsommardrömmen från Cecilie Bahnsen skulle vi vilja bära från vår till tidig höst – och över jeans även resten av året. Den finns här (reklamlänk från Apprl).

Den här vita klänningen från Joelle har även den överdimensionerade puffärmar och en kjol med mycket vidd. Dessutom prickar den in ännu fler av sommarens stora trender med knytningen i den öppna ryggen. Du hittar den här (reklamlänk från Awin).

3. Öppen rygg

Sommaren 2021 vill vi bära plagg med öppen rygg! Och det är faktiskt en trend som fungerar lika bra till vardags som till festligare tillfällen, eftersom vi ser såväl tröjor med små cutouts som klänningar med djup skärning i ryggen. En trend som passar så gott som alla, med andra ord!

Den här kleinblå klänningen har en djup ringning i ryggen och en snygg drapering fram, samt tunna spaghettiband. Den kommer från Samsøe & Samsøe och finns här (reklamlänk från Awin).

Hos H&M hittar du den här ursnygga svarta klänningen med öppen rygg som pryds av korsade band med en snygg knytning, den finns här (reklamlänk från Adtraction).

Den här blusen från Na-kd har en snygg öppning som knyts ihop med breda band i ryggen, så snyggt till de långa ärmarna! Du hittar den här (reklamlänk från Tradedoubler).

4. Band och knytning

Just band som viras runt kroppen eller knyts på olika sätt är en annan av sommarens stora trender – perfekt på en topp som bärs med jeanskjolen eller ett par vida byxor i sommar!

Den här gula blusen med knytning nedtill passar till precis alla tillfällen i sommar! Den kommer från & Other Stories och finns här (reklamlänk från Adtraction).

Hos Elle hittar du just 18 snygga och trendiga plagg med knytning och band!

5. Mikrotoppar

Croptops hör sommaren till – men i år ska de vara extra små. Braletten trendade på catwalken när modehusen visade upp sina spring/summer 2021-kollektioner och även hos kedjorna hittar vi mängder av plagg som visar mycket hud.

liten svart topp med stora puffärmar från Jacquemus
Foto: Jacquemus

Jacquemus är ett av de hetaste modehusen just nu och visade upp mängder av korta toppar; den här svarta varianten med puffärm hittar du här (reklamlänk från Apprl).

Hos H&M hittar du den här korta off shoulder-toppen med tunna axelband som även den känns mer klädd tack vare de stora puffärmarna, den finns här (reklamlänk från Adtraction).

En klassisk bralette som den här från Monki kan du både klä upp och ner, och är lika snygg som den är på varma sommardagar som under en oversized kavaj, eller varför inte bära den över en vit skjorta i höst? Du hittar den för under hundralappen här (reklamlänk från Adtraction).

Som du säkert har anat är den här trenden perfekt för riktigt varma sommardagar och för dig som gärna visar mycket hud. Den här toppen från Bershka har halterneckringning, som vi ser mycket av just nu, och finns här (reklamlänk från Awin).

6. Ceriserosa

Sommarens stora trendfärg är exakt det ljus i mörkret som vi behöver efter ett långt år i karantän. Vi ser ceriserosa på allt från klänningar till toppar och skor – en färg som piggar upp både energin och humöret varje gång vi ser den!

Alice + Olivia står bakom den här rosa bakelsen med halvlånga puffärmar, du hittar den här (reklamlänk från Apprl).

En liknande variant med snygga ballongärmar och en vid kjol med fint fall kommer från H&M och finns här (reklamlänk från Adtraction).

1:44

Efter reklamen: 7 steg till den perfekta picknicken

(1:44)

Relaterade artiklar

Veckans bästa budgetnyheter från kedjorna – 18 grymma köp under 500 kronor

Här är jeansen från Snabba cash som alla pratar om just nu (till budgetpris!)