Uniqlo släpper t-shirtkollektion med Billie Eilish och Murakami

Uniqlo i designsamarbete med Billie Eilish och Takashi Murakami

Uniqlo har ingått designsamarbete med Billie Eilish och konstnären Takashi Murakami. Tillsammans släpper de en t-shirtkollektion våren 2020.

Uniqlo, som nyligen avslöjade att de öppnar en ny butik i Sverige senare i år, meddelar nu att har inlett ett nytt designsamarbete. Den här gången är det med popartisten Billie Eilish och den japanska samtidskonstnären Takashi Murakami. Tillsammans lanserar de en t-shirtkollektion till våren 2020.

Kollektionen är exklusivt designad för Uniqlo och består av t-shirts för dam, herr och barn. Eilish och Muakami lärde känna varandra när de arbetade ihop för att ta fram musikvideon till låten You should see me in a crown, där Muakami skissade fram Eilishs idéer. På samma sätt har de nu arbetat för att ta fram kollektionen för den japanska klädkedjan.


Grafiken kombinerar Eilishs symbol, Blohsh, med Murakamis ikoniska blommor och designen inkluderar även collage av Eilishs foton, en skiss från hennes musikvideo samt en Billie Eilish-logga. Utöver t-shirts kommer även ett par kepsar och hattar.

– De två mest inflytelserika, globala kreatörerna kommer samman i ett nytt uttryck av konst för alla, säger John C Jay, President of Global Creative för Uniqlo, om kollektionen.

Kollektionen släpps online den 25 maj 2020, och i butik den 29 maj. Prisspannet ligger på mellan 100-150 kronor. Spana in alla plagg för dam och herr nedan.

Billie Eilish by Takashi Murakami för dam

Billie Eilish by Takashi Murakami för herr

Bakom sig har Uniqlo flera lyckade designsamarbeten med bland annat JW Anderson, Alexander Wang och Marimekko.

Foto: Uniqlo, TT

LÄS MER:

Klädjätten Uniqlo öppnar sin andra butik i Sverige

Billie Eilish ger en känga åt kritiker: ”Då är jag ingen kvinna”

Billie Eilish Bond-låt hajpas på Youtube – 25 miljoner visningar på bara några dagar