Uniqlo-butiken på Fredsgatan i Kompassen i Göteborg.

Här öppnar UNIQLO butik i Göteborg – och då öppnar den

Göteborg ska få sin första UNIQLO-butik! Den japanska klädkedjan expanderar med sin fjärde butik i Skandinavien. Vi vet var butiken kommer att hamna – och när den öppnar!

När UNIQLO kom till Sverige 2018 var det med stort dunder och brak och många hoppade jämfota av glädje. Butiken, som ligger vid Kungsträdgården i Stockholm, hade en spektakulär öppning med såväl isskulpturer som ett samarbete med Alexander Wang som fångade stort intresse.

Sedan dess har ännu en butik öppnat i Stockholm och även en i Köpenhamn. Men nu kan vi äntligen meddela att UNIQLO även kommer till Göteborg.

När och var öppnar UNIQLO?

Den japanska LifeWear-butiken tillika (prismässigt överkomliga) klädeskedjan kommer att ligga centralt, inuti Kompassen på Fredsgatan. Butiken kommer att bestå av 1080 kvadratmeter fördelade på två våningsplan och planeras att öppna redan under våren 2021.

”Trots de nuvarande omständigheterna är vi väldigt nöjda med att fortsätta vår expansion med öppnandet av en ny butik i Sverige. Även om vi har levt under aldrig tidigare skådade omständigheter i och med pandemin, har det också visat vikten av att hålla samman och finnas där för varandra”, säger Nikolina Johnston, COO, UNIQLO Scandinavia i ett pressmeddelande.

Titta på fler klipp från FRIDA: