skavsar förebygga

Uppfinningen som ska göra det omöjligt att få skavsår

Brukar du få skavsår så fort du använder nya skor? Här är uppfinningen som ska råda bot på problemet för gott.

Sommar och skavsår är nästan lika med samma sak. Dels för att svettiga fötter och fuskläder inte är en särskilt bra kombination och dels för att vi tenderar att köpa på oss ett helt gäng nya sommarskor så fort solen tittar fram. Men ett amerikanskt par har bestämt sig för att ta upp kampen mot skavsår.

skavsår förebygga

Parets uppfinning ska förebygga skavsår.

Dana Ward och Adam Kolom heter paret som har skapat en Kickstarter-kampanj för att få fart på sitt företag. Företaget har skapat produkten PreHeels, en spray som ska fungera som ska lägga som som en hinna över fötterna och därmed göra det i princip omöjligt att få skavsår.

Läs även:
Illaluktande skor? Så får du bukt med problemet
Steg för steg: Så får du fina fötter
Så slipper du fotsvett och håller fötterna fräscha

Paret har utvecklats produkten under tre år. Sprayen appliceras på fötterna och får torka i 60 sekunder och skapar en slags barriär mellan skorna och huden som ska hjälpa mot friktionen som är bakgrunden till skavsår.

”Den här sprayen är ett mirakel”, skriver en användare. ”Den är helt magisk”, skriver en annan på parets Kickstarter-sida. I skrivande stund har paret fått stöd av 419 välgörare som sammanlagt har samlat in lite drygt 288 000 kronor, vilket är långt över crowdfunding-målet för att lansera produkten som hittills bara är planerad att lanseras i USA.

Läs även:
Så slipper du skavsår mellan benen i sommar
En gång för alla – det är den ultimata klackhöjden
12 modehacks som kommer förändra ditt liv

Foto: IBL