Mia Parneviks vågade fail-urringning på bröllopet

Mia och Jesper Parnevik på prinsessan Madeleines bröllop.

Mia och Jesper Parnevik på prinsessan Madeleines bröllop.

Golfspelaren Jesper Parneviks fru Mia Parnevik drog blickarna till sig – och fick en del kritik – när hon dök upp på prinsessan Madeleines bröllop med en väl tilltagen urringning för ett par år sedan. Frågan är om hon kommer att göra om det i år när prins Carl Philip gifter sig med Sophia Hellqvist? Och vad det egentligen är som gäller? Får man ha urringat på bröllop?

På inbjudan till kungliga bröllop är klädkoden ”aftontoilette”, vilket är ett gammalt ord för långklänning för kvinnorna och frack för männen. Hyfs- och stilexperten Magdalena Ribbing förklarar närmare:

– Som kvinna bär man en fin klänning eller dräkt. Man har inga minikjolar och inga urringningar förstås, eftersom det är i kyrkan och på dagen.

På mindre formella bröllop är det däremot helt okej att bära både urringat och kort klänning, även om man inte bör överdrivna åt något håll och kanske välja antingen det ena eller det andra. I själva kyrkan rekommenderas det dock att man varken visar dekolletaget eller axlarna, vilket man lätt kan lösa med en sjal eller jacka.

Läs även:
Carola om tuttchocken: ”Vi fick tejpa lite”
Allt om de 10 vackraste kungliga brudklänningarna
Är Pernilla Wahlgren för gammal för kortkorta kjolar? Rösta!

Mia Parnevik och Magdalena Ribbing.

Mia Parnevik och Magdalena Ribbing.

Mia och Jesper Parnevik med sällskap.

Mia och Jesper Parnevik med sällskap.

Mia och Jesper Parnevik.

Mia och Jesper Parnevik.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press, Stella Pictures