Vad tycker du om American Apparels menströja?

American Apparels menströja finns för både tjejer och killar.

American Apparels menströja finns för både tjejer och killar.

Den amerikanska klädkedjan American Apparel är i hetluften igen. Den här gången för sin nya t-shirt med ett blodigt könsorgan som föreställer en menstruerande kvinna som onanerar. Konstnären bakom den kontroversiella illustrationen, Petra Collins, vill enligt Time Magazine väcka debatt kring mens och kvinnlig onani.

– Jag bestämde mig för att sätta ett väldigt tabubelagt ämne på en t-shirt för att göra det synligt för alla. Jag är mycket intresserad av det som döljs för vår kultur. Vi döljer alltid det som är naturligt i en post-pubertal kropp. Vi har lärt oss att hata vår menscykel och att inte prata om onani, säger Petra till Time.

Åsikterna går dock isär huruvida motivet tjänar ett gott syfte eller bara är provokativt. Vad tycker du? Skriv gärna en kommentar.

Tidigare i år fick American Apparel kritik för sina unisexskjortor som marknadsförs helt olika för män och kvinnor. Medan männen är fullt påklädda poserar kvinnorna halvnakna, på vissa bilder till och med utan trosor.

Uppdaterat! T-shirten fanns till försäljning så sent som i förmiddags, men är nu borttagen från hemsidan. Om det beror på att den är slutsåld eller blivit för hårt kritiserad är oklart.

American Apparels omdebatterade menströja.

American Apparels omdebatterade menströja.

Av: Rose-Marie Söderlund