vårens hårtrender 2016

Frisören tipsar: Vårens hetaste hårtrender 2016

Vilka hårtrender är hetast våren 2016? Baaam tog ett snack med frisören Elin Johansson som delar med sig av konkreta tips om hur du uppdaterar din frisyr till vårsäsongen, och vilka enkla knep du faktiskt kan göra hemma.

Läs även:
Kakan Hermansson snackar dyra serum, nagelkonst och feminism med Baaam
Vårens hetaste skönhetstrender 2016
Bästa budgetmascarorna som håller vad de lovar

Vilka hårtrender är det som gäller våren 2016?

– Våren kommer inledas med mycket pigment i hårfärgerna. Är man blondin så ska tonen vara guldig, beige, koppar eller sand blond. Ombren är fortfarande het men den har övergått mer till det naturliga; övergångarna ska smälta ihop med varandra.

– För de mörkhåriga så gäller bronziga toner så som koppar, guld och brunrött. Den hårfärgstrend som redan har blivit en snackis för 2016 är ”ronze” som är en brons- kopparröd hårfärg som tagit USA med storm. Pigment är nyckelordet för hårfärgstrenderna våren 2016 – att glänsa in våren!

Om man ska våga sig på en stor förändring till våren, vad tycker du man ska satsa på då?

– En trend som verkligen står ut till våren är ”opal hair”. Det är en hårfärg i regnbågens tecken med en hint av pearl, ljusrosa, ljusblått, grönt och lila. Tillsammans med en bob så har man gjort den trendigaste och största förändringen till våren.

vårtrender hår 2016

Opal hair är helrätt våren 2016.

För den lite fegare – vilken liten förändring kan man satsa på för att ändra frisyren till våren?

– För den fegare så skulle jag säga att klippa en mellanlängd eller en lob, det vill säga en lång bob. Om man vill lätt förändra hårfärgen så skulle jag tipsa om att välja en ny nyans på håret. Är man blondin så välj en varmare ton är vanligt, är man brunett så välj en lite mörkare bottenfärg och ljusare solblekta längder. Är man svarthårig så kan man välja en hint av blått i tonen som är en av vårens hetaste trender, ”blue Tint”.

Vilka hårtrender tycker du det är dags att lämna bakom oss nu?

– Vi kan lämna gråhårstrenden bakom oss under 2016. Även alla kalla, askiga toner lägger vi på hyllan och in mer pigment och lyster i håret.

– Vilken kändisfrisyr tycker du är rätt att inspireras av till våren?

– I början av 2016 så klippte Miranda Kerr av sitt hår till en kortare lob och tillsammans med hennes bronsiga, solblekta bruna hår så tycker jag hon inspirerar så mycket inför våren 2016. Även Salma Hayek klippte av sitt härliga bruna hår till en lob. Hilary Duff visade upp hennes nya lavendelfärgade korta hår på Instagram vilket gjorde succé.

miranda kerr lob

Miranda Kerr i en trendig lob.

Läs även:
Miranda Kerrs knep för perfekt hy i vinterkylan
Tutorial: Så fixar du fejkad lugg för en kväll
Caroline Svedboms bästa tips till dig som vill starta eget

Vilka hårtrender har varit hetast på catwalken inför våren?

– Jag har sett mycket långa, raka hår med små flätor hängandes i håret – en ny hippietrend. Wet-looken har alltid varit het från catwalken och under 2016 kommer den fortsätta vara lika het. Jag har sett mycket 80-tals luggar, naturlig textur och självklart den fejkade loben. Under Fendis visning för vår/sommar 2016 sågs modellerna ha håret uppsatt i en kortare lob.

fendi lob 2016

På Fendis visning visade man upp en fejkad lob på modellerna.

Slutligen, vad är dina tre bästa tips för att fräscha upp håret till våren till budgetpris?

 • Använd en färginpackning i din egen färg och låt sitta i några minuter med den i duschen för att fräscha upp håret och ge extra glans och lyster.
 • Klipp topparna för att håret inte ska klyva sig och gå av.
 • Köp en ren, kallpressad arganolja för att återfukta håret och hårbotten. Den ger glans, vård, anti-frizz och håller hårfärgen vid liv.
 • ELIN JOHANSSON
  Blogg: Elin.damernasvarld.se
  Instagram: @Styleelin

  Läs allt om våren 2016:
  Sofi Fahrman om vårens nageltrender 2016
  Fem skotrender att satsa på våren 2016
  Vårmode 2016: Det ska du shoppa och så ska du styla det
  10 viktiga hårtrender inför våren 2016
  Vårens hetaste trender 2016

  Av: Cassandra Lindblom

  Foto: Privat, All Over Press