Vårmode 2019: Detaljerna som trendar

Vårmode 2019: Detaljer och accessoarer som trendar

Vilka är trenddetaljerna våren 2019? Hårspännen, pärlor och miniväskan är tre av dem. Baaam guidar dig bland säsongens hetaste accessoarer.

Vårmodet 2019 bjuder på en hel del roliga och lättburna trender. Och den här säsongen spar vi inte på krutet. Nej, nu låter vi accessoarerna vara många och detaljerna lekfulla. Vi ser miniväskor som knappt rymmer en tampong, hårspännen i mängder och scarfen ringlad runt hårflätan. Läs mer om det här och fyra andra stora trender inför våren 2019. Baaams moderedaktör Emma Blomberg ger dig den ultimata guiden till säsongens trendiga detaljer och accessoarer.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2019: Allt om säsongens största trender

Läs mer: Hello yellow, think pink! Här är färgerna som dominerar våren 2019

7 trenddetaljer till våren 2019

Trend 1. Hårspännen och diadem

Och på första plats har vi… HÅRSPÄNNEN! Ja, more is more när det kommer till håraccessoarer 2019. Nu går vi loss på stora hårklämmor (gärna i pasteller), hårspännen (gärna med strass à la Gucci) och diadem. Önskar du en mer neutral, men ändå maxad, look? Satsa på ett gäng hårnålar.

Trend 2. Miniväskan

Storleken har betydelse och våren 2019 är det ju mindre, desto bättre som gäller. Ja, nu låter vi miniväskan ta plats ordentligt. Om det är den mest praktiska väskan? Nej, absolut inte! Den rymmer det mest nödvändiga (typ telefon, kort och tampong om du har tur) men i ärlighetens namn bär vi den inte alls för att ha plats för våra saker. Vi ser den snarare som en kul accessoar.

Trend 3. Scarfen

Att scarfen är superrätt just nu är väl knappast en trilla av stolen-chock för någon? Bär den runt halsen till en skjorta och knyt runt axelremmen på en väska. Eller använd den som en håraccessoar – fäst runt hästsvansen, runt en knut eller fläta in den i håret. Det är också helrätt att bära den som en sjalett.

Trend 4. Bucket hat

Bucket hat, fiskehatt, beppemössa – kär accessoar har många namn. Trenden från 90-talet tog oss med storm i somras och våren 2019 är den stora comebacken ett faktum. Ja, nu är det inte bara spexiga fashionistas som bär den utanför catwalken, utan nu ser vi den även på oss vanliga dödliga.

Trend 5. Chunky sneakers hänger i

Chunky sneakers – eller pappasneakers som de heter i folkmun – har tagit stor plats på modekartan de senaste säsongerna. Och än är vi inte trötta. Tvärtom! Den sportiga skon håller ett fast grepp om oss även våren 2019. Vi matchar gärna med utsvängda byxor och vit t-shirt. Eller till en plisserad kjol. Eller vet du vad, skon passar faktiskt till allt.

Trend 6. Pärlor

Havstrenden är stor just nu och våra flöden är fulla av pärlörhängen, hårspännen med pärlor, pärlhalsband – ja allt som har med pärlor att göra. Och vi snålar inte! Nej nej, ju fler pärlor desto bättre.

Trend 7. Fjädrar och fransar

Det är dags att köpa vingar för pengarna. Eller åtminstone fjädrar. Och fransar! Trenden gjorde sig påmind redan i fjol och nu är den här på riktigt. Låt små detaljer lyfta en hel outfit, eller omfamna trenden ordentligt och satsa på en fransklännig.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2019: Allt om säsongens största trender

Läs mer:
Hello yellow, think pink! Här är färgerna som dominerar våren 2019
Hårtrender 2019: Allt om årets hetaste frisyrer och färger
Årets hetaste skönhetstrender 2019 (hej då glow?)

Foto: TT