Vårmode 2020: Färgerna som trendar

Vårmode 2020: Färgerna som dominerar säsongen

Vilka är de stora trendfärgerna våren 2020? Neon och guld är två av dem. Men också svart. Baaam guidar dig bland säsongens hetaste kulörer!

Vårmodet 2020 bjussar på en hel del roliga trender. Vi ser tropiska mönster och lekfullt glitter. Och vi snålar inte med färgerna – allt från självlysande neon till blå nyanser som för tankarna till en sommarhimmel tog plats på catwalken inför säsongen. Baaams moderedaktör Emma Blomberg ger dig den ultimata guiden till säsongens stora trendfärger våren och sommaren 2020.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2020: Allt om säsongens hetaste trender


Trendfärg 1: Neon fortsätter

Vårmode 2020: trendig färg – neon

Marni, Valentino, Jacquemus.

Om du trodde att vi var klara med neon, så trodde du fel. Ja, catwalken inför våren 2020 gjorde det klart för oss att kärleksaffären till självlysande plagg och accessoarer pågår ett tag till. Och vi är fortsatt förtjusta! Möt våren i en dovt grön kavaj à la Jacquemus ovan, eller gå loss på trenden och matcha chockrosa med stark orange. Snyggt och lekfullt!


Trendfärg 2: Alla nyanser av gult

Vårmode 2020: trendig färg – gult

Pyer Moss, Proenza Schouler, Gucci.

Trendfärgen från i fjol håller i sig och en av vårens stora kulörer är utan tvekan gult. Vi ser brungula nyanser som påminner om 60- och 70-talet, men också citrongult, smörgult, saffransgult, guldgult – ja alla möjliga toner du kan tänka dig. Den här våren skiner vi ikapp med solen. Åtminstone gör våra kläder det.


Trendfärg 3: Ljusblått, ljusblått, ljusblått!

Vårmode 2020: trendig färg – ljusblått

JW Anderson, Stella McCartney och Bottega Veneta.

Efter att ha spanat in catwalken inför våren 2020 har vi blivit tokkära (för att uttrycka oss milt) i ljusblått. Och det verkar vi inte vara ensamma om. Modehus som JW Anderson, Stella McCartney och Bottega Veneta visade alla upp plagg och accessoarer som för tankarna till en vacker sommarhimmel. En monokrom look i blått är vad vi strävar efter i vår.


Trendfärg 4: Svart, vitt – och svart plus vitt

Vårmode 2020: trendig färg – svart och vitt

Alexander McQueen, Balmain, Chanel.

Svart på våren? Jadå, det går så bra så. I alla fall om vi ska lita på de stora modehusen som visade upp en hel del svart inför den ljusa säsongen. Ofta tillsammans med kontrasterade vitt. Och just kombinationen svart och vitt kommer riktigt stark våren 2020. Den stilrena och minimala trenden från i höstas lever alltså vidare in på vårkanten.


Trendfärg 5: Guldfrossa

Vårmode 2020: trendig färg – guld

Bottega Veneta, Rochas, Celine.

Vi har en gyllene vår framför oss. Javisst! Guldfrossan är ett faktum hos flera av de mest välkända modehusen inför våren 2020. Vi ser glitter och paljetter och material som påminner om skimrande godispapper. Satsa på en detalj som sticker ut, eller gå loss på en klänning i den trendiga metallen.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2020: Allt om säsongens hetaste trender

Detaljerna och accessoarerna som trendar stort våren 2020

Foto: IBL/Mondadori