Vårmode 2020: Trendiga detaljer och accessoarer

Vårmode 2020: Trendiga detaljer och accessoarer

Vilka är trenddetaljerna våren 2020? Kedjor, maxiväskan och platåskon är tre av dem. Baaam guidar dig bland säsongens hetaste accessoarer.

Vårmodet 2020 bjuder på många roliga trender. Bland accessoarerna ser vi både nykomlingar och gamla godingar – och vi älskar att gå loss på båda två. För att jobba med just detaljer är ett perfekt sätt att ge nytt liv till dina favoriter hemma i garderoben.

Från kedjor till platåskor – Baaams moderedaktör Emma Blomberg ger dig den ultimata guiden till säsongens trendigaste detaljer och accessoarer.

7 trenddetaljer våren 2020

Trend 1: Kedjorna

Vårmode 2020: Trendiga accessoarer – kedjan

Fendi, Bottega veneta, Chloé.

Vi är som fastkedjade vid 2020 års stora smyckestrend – kedjorna. Kedjorna tog oss med storm redan i fjol och de hänger sig kvar även den här säsongen. Vi ser det på såväl smycken som väskor och utöver klassisk guld- och silverfärg leker vi med kulörer som vitt och blått. Satsa på ett chunky halsband som lyfter en hel look eller låt en tunn kedja bli ditt nya varje dag-smycke.

Trend 2: Maxiväskan

Vårmode 2020: Trendiga accessoarer – maxiväskan

Bottega veneta, Hermès, Jacquemus.

Om man vill dra ett uttjatat skämt om att storleken faktiskt har betydelse, finns det tillfälle just nu. För maxiväskan är kokhet i vår! Ja, som kontrast till den lilla godingen miniväskan såg vi en betydligt mer praktisk variant inta rampljuset under hösten och nu anammar vi alltså trenden på allvar. Ju större desto bättre!

Trend 3: Fyrkantig tå

Vårmode 2020: Trendiga accessoarer – fyrkantig tå

Proenza Schouler, Givenchy, Stella McCartney.

Vårens roligaste skodetalj är utan tvekan den fyrkantiga tån. Vi har sett sulan smyga sig in på trendkartan de senaste säsongerna och nu har den vunnit mark. Vi ser snittet på såväl boots och stövlar som sandaletter våren 2020. Kul tycker vi – för nu är det enkelt att vara stilren med det lilla extra.

Trend 4: Bucket bag

Vårmode 2020: Trendiga accessoarer – bucket bag

Prada, Loewe, Celine.

Låt oss prata lite mer om vårens väskor. Den runda bucket bag-modellen, du vet de där väskorna som påminner om just en hink, tog stor plats på catwalken när modehusen visade upp sina vår- och sommarkollektioner för 2020. Väskan lär bli en frekvent syn den här säsongen och de kommer i olika material, storlekar och färger. Det enda problemet nu är att välja vilken vi tycker allra bäst om.

Trend 5: Platåsandalen

Vårmode 2020: Trendiga accessoarer – platåskor

Gabriela Hearst, Dries Van Noten, Erdem.

Att ha fötterna på jorden är inte aktuellt våren 2020. Åtminstone inte om du vill vara trendig. För nu gör platåsandalen comeback. Javisst, de tjocka sulorna är tillbaka och vi ser dem i alla möjliga material. Den lekfulla och praktiska klacken funkar lika bra till ett par jeans som under maxiklänningen.

Trend 6: Strådetaljer

Vårmode 2020: Trendiga accessoarer – strådetaljer

Stella McCartney, Jacquemus, Christian Dior.

Det är dags att plocka fram din stråväska igen! Ja, för om vi ska tro världens största designers kommer vi se strådetaljer vart vi än vänder blicken i vår. Utöver väskor och hattar kommer materialet på accessoarer som skärp och skor. Och visst känns det rätt i tiden att låta våra naturmaterial ta allt större plats?

Trend 7: Blombroschen

Vårmode 2020: Trendiga accessoarer – broschen

Victoria Beckham, Chanel, Saint Laurent.

En rolig – och också ganska otippad (för jag menar, den här gamla godingen hade man ju glömt bort?) – accessoar som flera modehus leker med inför våren 2020 är blombroschen. Ja, nu adderar vi lite flower power på alla möjliga plagg. Sätt en svart blomma på en i övrigt enkel blus à la Victoria Beckham eller gå all in på en romantisk och sensuell känsla och smycka dig med en röd ros.

Passa på att uppdaterad dig ännu mer om vårmodet 2020: Allt om säsongens största trender

Trendfärgerna som dominerar säsongen våren 2020

Foto: TT/Mondadori