Veckans nöjeskoll på 3 minuter

Grace Coddington på Vogue har skrivit sina memoarer.

Grace Coddington på Vogue har skrivit sina memoarer.

Hon ser allt, hör allt och läser allt. Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

STYLIST-DROTTNINGEN

Den som vill veta så mycket det bara går om superstylisternas superstylist, Grace Coddington, creative director på amerikanska Vogue, skaffar sig givetvis hennes memoarer, ”Grace: a memoir”. Och snart kommer ännu en dokumentär om livet på modebibeln Vogue (ni har redan sett ”The September issue”, eller hur?), ”In Vogue: The editor’s eye”. Den här gången ligger fokus på just stylisterna.

httpv://www.youtube.com/watch?v=AC-6eXNmw3Q

NY STJÄRNA: ARLISSA

Gillar ni att ha koll på kommande popstjärmor ska ni memorera namnet Arlissa. Brittisk press hyllar den här nya sångerskan och spår att hon blir en av 2013 års stjärnor. Och singeln ”Hard to love somebody” (där hon får lite hjälp av Nas) känns onekligen som en hit.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_IKmR6dISj8

BOKA THE KILLERS

The Killers släppte nyligen plattan ”Battle born”, och nästa år tar de med sig sina arenastora melodier och kommer till Sverige. Globen i Stockholm får besök 28 februari, och 2 mars spelar Las Vegas-bandet på Malmö Arena. Dags att boka biljetter nu!

httpv://www.youtube.com/watch?v=TMbyWSGYUgc

LA CHAPELLE

Idag öppnar Fotografiska i Stockholm en jätteutställning med fotografstjärnan David LaChapelle, en man som är nästan lika känd som de stjärnor han under många år har fotograferat. Utställningen ”Burning beauty” är Fotografiskas största hittills och pågår till och med 3 mars.

David LaChapelle i Paris 2009.

David LaChapelle i Paris 2009.

NINA HEMMINGSSON

Lagom till jul släpper Nina Hemmingsson en finfin samling med ett axplock av sina absurda och roliga tecknade serier, ”Det är svårt att vara Elvis i Uppsala”. Tomten, den här ska du ge till alla som behöver piggas upp!

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist