Vintage Stories inspireras av orienten

Höstens Vintage Stories-kollektion från KappAhl hämtar inspiration från såväl orienten som modets mecka Paris och en av dess mest banbrytande vägledare.

– Våra designers har inspirerats av Paul Poiret, en av det tidiga 1900-talets mest omtalade modeskapare, och hans liv och leverne. Hans fingertoppskänsla för kvinnligt mode resulterade bland annat i befrielsen från korsetten. Han var också känd för sina omtalade fester, och då speciellt en maskeradbal, ”A thousand and second night”, med orienten som tema som det talades om länge efteråt, berättar Carina Ladow, kollektion- och designchef på KappAhl Dam.

I kollektionen finns haremsbyxor, tunikor, långa kjolar, västar, blusar och klänningar i mjuk sammet och lena sidenblandningar. Färgskalan går i varma och mustiga ädelstensfärger och accentueras med guld och silver, tofsar och broderier.

Accessoarerna är dramatiska och tunga och kan med fördel bäras i flera lager. Precis som förra säsongen finns även baby- och barnplagg för den unga fashionistan.

Vintage Stories finns i samtliga KappAhls butiker från och med vecka 44.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Josefin Sörstrand