vita sneakers rengöra

Så håller du vita sneakers rena – sju enkla knep

Våren är här och säsongen för vita sneakers likaså. Men tycker du att det är fult med fläckar på skorna och är trött på dassiga dojor? CHIC visar hur du håller vita sneakers rena.

Finns det något värre än att få fläckar på ett par nyinköpta vita sneakers? Baaam ger dig tipsen som håller dina sneakers vita och rena längre – och visar hur du får bort fläckar när olyckan är framme.

Relaterat: Sneakers till våren 2017 – säsongens snyggaste köp

1. Impregnera sneakers

Skydda skorna från smuts och fukt genom att impregnera dem när de är nyköpta.

2. Borsta bort smuts

Använd en torr borste och borsta av överflödig smuts från skorna innan du rengör med vatten. Det här är särskilt bra att tänka på när du har gått i lera och skorna är riktigt smutsiga. Använd sedan borsten eller en trasa och gnugga bort fläckarna med varmt vatten och några droppar diskmedel eller tvål. Alternativt kan du köpa särskild rengöring för sneakers.

3. Rengör sneakers med tandborste

För de svåråtkomliga delarna av skorna kan en tandborste ge extra precision. Använd ljummet vatten, en mild tvål och skrubba loss. Smutsiga skonören går bra att slänga in i tvättmaskinen.

Trött på vita sneakers? Här är vårens snyggaste rosa sneakers!

Håll dina vita sneakers rena på rätt sätt!

4. Suddgummi + sneakers = sant

Rengör smutsiga gummisulor med ett vanligt suddgummi. Det kan låta konstigt, men det funkar!

5. Tvätta inte sneakers i tvättmaskinen

Det är lätt att slänga in dina skinnsneakers i tvättmaskinen, men det gör ofta större skada än nytta. Tvättmaskinen riskerar att slita onödigt mycket på skorna och de tappar form och färg.

6. Skynda dig!

Ta bort fläckarna så fort som möjligt, annars sätter sig fläckarna i skinnet eller tyget och blir svårare att tvätta bort. Ha för vana att snabbt kolla dina sneakers efter fläckar varje gång du kommer hem.

7. Vitt nagellack på vita sneakers

Dölj envisa, små fläckar och skrapskador med lite vitt nagellack (reklamlänk från Apprl).

Foto: Mondadori