Weekday Remains

Weekday lanserar kollektionen Remains – med fokus på hållbarhet

Nu lanserar butikskedjan Weekday kapselkollektionen Remains. Kollektionen består av sex produkter som tillverkats av överblivet material från textilproduktion.

Snart lanserar Weekday kapselkollektionen Remains som totalt ska bestå av sex produkter. Det som gör kollektionen extra speciell är att plaggen enbart är tillverkade av överblivet textilmaterial från annan klädproduktion. Konceptet handlar om att öka företagets hållbarhetstänk och att ha en ambition om att minska spill.

– Den här säsongen har vi en denimkollektion som vi är väldigt stolta över men i framtiden kan vi se kollektioner tillverkade i jersey eller stickat. Vi vill alltid skapa bra produkter som kan användas över tid och möjliggöra för våra kunder att bygga deras personliga stil, säger creative director Louise Lasson i ett pressmeddelande.

Remains består av fem plagg som tillverkats av överblivna rullar av denim samt en patchwork-filt tillverkad av överblivet material. Från och med den 21 juli hittar du kollektionen i butikerna och online. Se plaggen i bildspelet nedan!

Weekday Remains

Weekday Remains

Weekday Remains

Weekday Remains

Weekday Remains

Weekday Remains

Weekday Remains

Läs även:
Gina Tricot ska göra det enklare att förstå hållbart mode
Stilikonen Alexa Chung lanserar ett eget klädmärke
11 snygga weekendbags som gör resan lite roligare

Foto: Weekday