Zara Larsson berättar allt om sin feministiska klädkollektion

I vår släpper Zara Larsson en kapselkollektion i samarbete med H&M. Inför lanseringen berättar Zara själv om plaggen.

Zara Larsson är ständigt namnet på allas läppar. Hon listades nyligen som en av de 30 mest inflytelserika tonåringar under 2016 av Time Magazine och är aktuellt med albumet ”So good”. I vår släpper hon dessutom en kapselkollektion i samarbete med klädjätten H&M. Nu berättar Zara om kollektionen som hon själv beskriver som feministisk och stärkande.

Relaterat: Se alla plagg från Zara Larssons kollektion för H&M

Hur har det varit att designa kollektionen med H&M?

– Det var varit fantastiskt! Mode är en viktig del i hur jag vill presentera mig själv, både på och utanför scenen, och jag älskar hur det får mig att känna. Jag känner mig lyckligt lottad att som artist ha fått chansen att jobba med H&M:s designteam för att skapa en kollektion inspirerad av min egen personliga stil.

Zara Larssons kollektion för H&M finns tillgänglig i utvalda butiker och online den 18 maj.

Berätta om kollektionen!

– Stärkande feminism löper som en röd tråd genom kollektionen. Kollektionen är också inspirerad av kvinnlighet med rosa färger i skiftande toner.

Ja, rosa är den dominerande färgen i kollektionen. Hur kommer det sig?

– Rosa är en så snygg färg och jag älskar att bära den. Den är kvinnlig, kraftfull och jag tycker att alla är snygga i den. Alla vet vi att färger inte är könsbestämda, men eftersom det är en av mina favoritfärger kändes det som ett bra element att inkludera i kollektionen.

Vilka är dina favoritplagg?

– Mitt absoluta favoritplagg är hoodien i oversize-modell med tryck på ryggen. Den tycker jag är väldigt, väldigt cool. Jag gillar också den printade jeansjackan och baseballkepsarna med broderier. Alla de plaggen är så användbara.

Några plagg är tryckta med texten ”Cats Against Catcalling”, vad betyder det för dig?

– ”Cats against catcalling” är i grund och botten ett sätt att säga att du vill känna dig bekväm i din egen sfär utan att låta respektlösa personer inkräkta på den.

Zara beskriver själv kollektionen som feministisk och stärkande.

Vem skulle du drömma om att se bära kollektionen?

– Drömmen vore självklart Rihanna, eftersom jag tycker att hon är en sån modeikon. Det skulle bli ett totalt wow-moment! Men mest av allt skulle jag älska att se mina fans bära kollektionen och även dela den på Twitter och Instagram. Jag vill att människor ska njuta av kläderna lika mycket som jag gör!

Har du något bra stylingtips att dela med dig av?

– Jag tycker att du kan styla alla plagg i kollektionen tillsammans med varandra, och det var också tanken bakom den. Samtliga plagg i kollektionen fungerar riktigt bra ihop. Om jag ska ge ett generellt stylingtips är det att bära kläder du känner dig bekväm i. Jag tänker själv alltid väldigt mycket på bekvämligheten.

Har du något tips gällande hållbart mode?

– Välj noga, köp färre kläder och återvinn dina slita plagg. Svårare än så är det inte!

Se alla bilder från Zara Larssons kollektion för H&M i bildspelet nedan!

Läs mer om vårmode 2017
24 par trendiga vårskor att klicka hem inför våren 2017
Vårens största jeanstrender – 24 trendiga köp
Sommarens hetaste badmode – 20 snygga bikinis och baddräkter
Sneakers till våren 2017 – 20 stilsäkra köp
17 pastellfärgade köp att investera i inför våren

Foto: H&M