Därför kritiseras Zara Larssons designsamarbete med H&M

Förra veckan släpptes nyheten om att Zara Larsson designar en klädkollektion för H&M. Men trots hyllningar ha vissa kritiserat samarbetet.

Det var förra veckan som H&M avslöjade sitt kommande designsamarbete med Zara Larsson. Stjärnan kommer att släppa en kollektion i samarbete med kedjan som landar i butik den 18 maj. Men trots att kollektionen redan i förhand har hyllats av många finns det andra som kritiserar samarbetet.

zara larsson hm kollektion 2017

Zara Larsson släpper kollektion för H&M 2017 som består av vårkläder.

På Zaras Instagram hävdar vissa att H&M inte står för feministiska värderingar. ”What about alla kvinnor i fabrikerna hur feministiskt är det för dem??”, skriver en följare. I en intervju med Hänt har Zara svarat på kritiken.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

– Jag är glad att du frågar för jag tycker att det här är jätte-relevant. Det är för jävligt om det är så att de använder sig av barnarbete, jag hoppas verkligen att de kommer att göra någonting åt det här på riktigt. Jag ska faktiskt träffa H&M imorgon och prata om det här för jag tycker att det är någonting som är viktigt för mig, sade Zara till Hänt efter kritikstormen och fortsätter:

Relaterat: 25 bevis på att Zara Larsson är din nya stilikon

– Just det här med barnarbete, kvinnor och hur de behandlas i affärerna. De har ju en plan, men sen är det så att H&M är ett sådant stort företag och de här små fabrikerna är det svårt att hålla koll på. Vi är medvetna nu om vad vi vill ha för arbetsförhållanden och att det ska vara miljövänligt och det ska vara jämställt, så jag hoppas verkligen att det kommer att göras något åt saken.

H&M:s presskontakt Joanna Morell har också svarat på kritiken från Zaras följare.

Läs också: Zara Larsson hyllas för sin feministiska kampanj på Fotografiska

– Vi ser att det arbete vi utför på plats gör skillnad. Barnarbete är helt oacceptabelt för H&M och det mest allvarliga brottet mot vår uppförandekod. För H&M är det mycket viktigt att våra leverantörer erbjuder sina anställda bra arbetsvillkor, säger hon till Expressen.

Foto: H&M